2024.04.24, Szerda
Menetzászlót kapott a baranyai zászlóalj
kormanyhivatal.hu

Menetzászlót kapott a baranyai zászlóalj

kormanyhivatal.hu

2019.09.17. 13:41

A honvédelmi miniszter és a kormánymegbízott jelenlétében vette át a Baranya Megyei Önkormányzat által adományozott menetzászlót a 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred 52. Oszlányi Kornél Területvédelmi Zászlóalja szeptember 12-én, a honvédelmi napon Pécs főterén.

A honvédelmi és haderőfejlesztési program egyik leglényegesebb eleme az önkéntes tartalékos rendszer kiépítése, amelynek köszönhetően a program végéig 20 ezer önkéntes katona áll majd a haza szolgálatába – mondta Dr. Benkő Tibor Magyarország honvédelmi minisztere az átadási ceremónián. Dr. Benkő Tibor emlékeztetett rá, hogy a baranyai megyeszékhely nagy katonamúlttal rendelkező város, amely 2004-ig hivatásos alakulatoknak is otthont adott, jelenleg pedig már több mint 400 fő vállalt önkéntes tartalékos szolgálatot a térségben.

Dr. Horváth Zoltán elmondta: a megyei védelmi bizottság elnökeként különösen fontosnak tartja a honvédelem ügyének népszerűsítését, a hadsereg és a polgári lakosság kapcsolatának erősítését. A kormánymegbízott hozzátette: a megyei védelmi bizottság jelentős segítséget nyújtott mind az önkéntesek toborzásában, mind a tartalékos zászlóalj képzési helyszíneinek kiválasztásában.

A Széchenyi téren rendezett honvédelmi napon különböző harci járműveket – köztük BTR 80/A gyalogsági harcjárművet, D-20-as ágyútarackot, légvédelmi rakétakomplexumokat és lokátorokat – is kiállítottak. A rendezvényre látogatók a repülőgépszimulátort is kipróbálhatták, amely gyorsan a közönség kedvencévé vált. A toborzóponton a honvédség szervezetébe történő belépés feltételeiről is tájékoztatták az érdeklődőket.

Helyi hírekkatonákBaranya megyehonvédelem