2024.05.18, Szombat
Nem fogunk ráismerni az új pécsi Ifjúsági Házra

Nem fogunk ráismerni az új pécsi Ifjúsági Házra

ted.europa.eu

2019.09.18. 08:00

Kicserélik a szigetelést, irodahelyiségeket és éttermet alakítanak ki, valamint egy szinttel bővítik a leromlott Ifjúsági épületet.

Pécs önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretén belül fejleszti az Ifjúsági ház épületét, továbbá az azt körülvevő területet és a Centrum parkolót.

A nyertes S és P 2004 Építőipari Kft. és a Baranyai-Házépítő Építőipari és Szolgáltató Kft. konzorciumának feladata az Ifjúsági ház épületének teljes körű kiviteli terveinek elkészítésére és a komplett kiviteli munka. A beruházás értéke közel 718 millió forint.

A korábban közösségi térként funkcionáló Ifjúsági Ház épületében szükség esetén megerősítik az épület tartószerkezetét, és egy szinttel bővítik azt.

Mindemellett a projekt részeként:

  • kicserélik a homlokzati nyílászárókat, a külső szigetelést és a gépészeti rendszert,
  • irodahelyiségeket és szociális blokkokat alakítanak ki,
  • valamint a földszinten éttermet hoznak létre,

A tervek szerint az épületet magánvállalkozásoknak adják majd bérbe.

 

Jelentős zöldfelület jön létre

Ahogy azt már korábban megírtuk, a beruházás másik részében az egykori Centrum áruház előtti, jelenleg zúzalékfelületű parkolót szilárd burkolattal látják el. Emellett csapadékvíz-elvezetést építenek ki, olajfogókat és növényeket telepítenek, korszerűsítik a közvilágítást. Az új parkolóban akadálymentes parkolóhelyeket és két elektromos töltőállomást is kialakítanak.   

Az egykori áruház épületének déli oldalán mintegy 900 négyzetméteres területet parkosítanak, ahova utcabútorokat is elhelyeznek.   

Pécsépítőipari cégekHelyi híreképületfelújításBaranyai Házépítő Kft.S és P 2004 Kft.