2024.03.02, Szombat
A PTE tervezőgrafikus-hallgatója készítette az egyik legjobb Bogyólé címkét
vylyan.hu

A PTE tervezőgrafikus-hallgatója készítette az egyik legjobb Bogyólé címkét

mti.hu

2019.11.08. 15:17

A 15. Bogyólé címketervező pályázatának legjobb alkotásait mutatja be az a kiállítás, amely péntektől látható Budapesten, a Magyar Képzőművészeti Egyetem Barcsay termében a 12. Graphifest keretében.

A beérkezett pályaművek mellett az elmúlt 15 év nyertes tervei is megtekinthetőek a november 28-ig nyitva tartó tárlaton - közölte az esemény kommunikációjával foglalkozó cég az MTI-vel. Az összegzés szerint a 15 éves jubileumát ünnepelő Bogyólé címketervező pályázatra érkező 180 jelentkező közül a szakmai zsűri az első helyezést Eszteró Anettnek, a Metropolitan Egyetem tervezőgrafikus-hallgatójának ítélte oda.

A nyertes 200 ezer forintos alkotói díjban részesült, valamint címketerve és a képző intézmény neve is felkerült a Vylyan Bogyólé palackra. Második helyezést ért el Nagy Zsófia, az egri Vizuális Művészeti Intézet hallgatójának a címketerve, a harmadik helyet megosztva kapta Vörös Mercédesz (Budapesti Metropolitan Egyetem) és Boda Anna (Pécsi Tudományegyetem) tervezőgrafikus-hallgatója. Kovács Eszter, a Krea Design Iskola grafikus hallgatója pedig 562 szavazattal nyerte meg a közönségdíjat. Idén először a Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet egy külön borszakmai díjat adott át Faragó Sárának, a Pécsi Tudományegyetem hallgatójának címketervéért.

Mint írják, Debreczeni Mónika, a Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet birtokigazgatója elsőként részesült az úgynevezett Megbízói díjban, amelyet a pincészet művészetekhez és kultúrához való példaértékű hozzáállása és a Bogyólé Borcímke Pályázat évek óta tartó odaadó mentorálása miatt ítélt oda az Arany Rajzszög Társaság. A cég 15 évvel ezelőtt hívta életre a Bogyólé címketervező pályázatot. A szakegyetemek hallgatói számára kiírt megmérettetésre tíz oktatási intézmény diákja és végzett, 30 év alatti grafikusok nevezhetnek minden évben.

Helyi hírekPécsi Tudományegyetem (PTE )rajzversenyBudapest