2023.03.30, Csütörtök

Pécsi Tudományegyetem (PTE )

A matematikatanítást támogató társasjátékot fejlesztettek ki a Pécsi Tudományegyetemen

2023.03.27

Helyi hírek

A matematikatanítást támogató társasjátékot fejlesztett ki a Pécsi Tudományegyetem (PTE), együttműködve a Piatnik Budapest Kft.-vel - közölte a PTE az MTI-vel.

Így neveljünk gyógyító fűszerkertet otthonunkban, akár a balkonon

2023.03.04

Helyi hírek

Számos olyan gyógy- vagy jótékony hatású fűszernövény vesz körbe minket a mindennapokban, és kerül a kezünkbe egy-egy főzés során, melyeket ugyan zömmel a hipermarketek polcairól szerzünk be, de egy kis idő- és energiabefektetéssel otthonunkban, erre a célra készített fűszerkertben, de akár az erkélyen, balkonládában is megteremnek.

Grastyán Endre orvos professzor szobrának elkészítésére hirdet pályázatot a PTE

2023.01.20

Helyi hírek

Grastyán Endre orvos professzor személyének, tudományos és oktatói tevékenységének méltó módon emléket állító szobor elkészítésére hirdet pályázatot a Pécsi Tudományegyetem (PTE). Az alkotást a pécsi orvoskaron, a szakemberről elnevezett elméleti tömb mellett állítanák fel.

A Mecsek-hegységről készült geológiai ismeretterjesztő kisfilmsorozat a Pécsi Tudományegyetemen

2022.06.17

Helyi hírek

A PTE saját médiuma, az UnivTV és Bujtor László docens együttműködésében készült, egyenként negyedórás epizódok a legújabb kutatási adatokra támaszkodva mutatják be a Mecsek-hegység jura-kréta kori geológiai kifejlődéseit, a hegység páratlan földtani értékeit.

MNB könyvsarokkal gazdagodott a PTE

2020.09.04

Helyi hírek

Közel kétszáz kötetes közgazdaságtani, geopolitikai és menedzsment témájú gyűjtemény került az egyetem birtokába.

A világ legjobbjai között szerepel több magyar egyetem is

2017.11.10

Élettudományokban, valamint az orvos-egészségtudományi kategóriákban is a 301-400. hely között szerepel a Semmelweis Egyetem a londoni székhelyű Times Higher Education (THE) friss nemzetközi képzésterületi rangsorában - közölte honlapján az oktatási intézmény csütörtökön.

Új helyre költözik a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ által működtetett Oltópont

2023.03.17

Helyi hírek

A Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ által működtetett Oltópont a 7621 Pécs, Dischka Győző u. 5. szám alól elköltözik a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ 7624 Pécs, Nyár u. 8. szám alatti telephely D épületébe.

Különleges tudományos és oktatási együttműködés a PTE szekszárdi karán

2023.02.26

Helyi hírek

Prof. Dr. Szécsi Gábor, a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar (PTE KPVK) dékánja és Dr. Tárkány Szűcs Attila, a Vásárhelyi Testamentum Alapítvány kuratóriumi tagja sajtótájékoztató keretében írtak alá együttműködési megállapodást a jogi néprajz és kultúratörténet interdiszciplináris kutatási terület fejlesztésére, a kapcsolódó szellemi erőforrások erősítésére, valamint a PTE KPVK Tárkány Szücs Ernő jogi Kultúrtörténeti és Jogi Néprajz Kutatócsoport tudományos céljainak támogatása.

Védelem-egészségügyi kutatások indulnak a Pécsi Tudományegyetemen

2022.09.08

Helyi hírek

Műveleti vagy katasztrófahelyzetben alkalmazható megoldásokat dolgoz ki a jövőben egyebek mellett egy a Pécsi Tudományegyetem (PTE) orvosi karán működő kutatói munkacsoport - tájékoztatta a baranyai felsőoktatási intézmény az MTI-t.

A NASA és az ESA képviselői is előadnak a Pécsi Tudományegyetemen

2020.11.18

Helyi hírek

A PTE földrajzi intézete már nyolcadik éve ad otthont a nemzetközi GIS Day-hez (a térinformatika nemzetközi napja) csatlakozó rendezvénynek.

A PTE tervezőgrafikus-hallgatója készítette az egyik legjobb Bogyólé címkét

2019.11.08

Helyi hírek

A 15. Bogyólé címketervező pályázatának legjobb alkotásait mutatja be az a kiállítás, amely péntektől látható Budapesten, a Magyar Képzőművészeti Egyetem Barcsay termében a 12. Graphifest keretében.

A Pécsi Tudományegyetem is együttműködik a sportegészségügyi kutatásokban

2017.09.28

A sport- és egészséggazdaság területéhez kapcsolódó ökonómiai alapkutatásokra nyert európai uniós forrásokat a Debreceni Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem, valamint a Széchenyi István Egyetem konzorciuma.