2023.12.04, Hétfő

Pécsi Tudományegyetem (PTE )

Szívvel, tudással, kitartással a speciális problémákkal küzdő gyermekekért

2023.10.25

Helyi hírek

A PTE Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinika Sebészeti osztályának Visszatérés Alapítványa idén jubileumi, 30. alkalommal szervezte meg rekreációs táborát, a komplex húgyúti problémák miatt gondozott betegei számára. A tábornak a gánti Fecskepalota adott otthont, mely egy akadálymentesített üdülő a festői szépségű Vértes-hegységben.

Pályaválasztási fesztivált rendez a PTE

2023.10.16

Helyi hírek

A karok standjai mellett előadásokkal, workshopokkal is várják az érdeklődőket a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Kultúrfeszt elnevezésű pályaválasztási tanácsadóján, október 27-én - tájékoztatta a baranyai felsőoktatási intézmény az MTI-t.

A Pécsi Tudományegyetem is részt vesz a fenntarthatósági expón

2023.09.24

Helyi hírek

A tudományos tartalmak mellett színes programokkal, előadásokkal mutatkozik be a Pécsi Tudományegyetem (PTE) a Planet Budapest 2023 fenntarthatósági expó és élményprogram című rendezvényen - jelentette be az egyetemet fenntartó alapítvány kurátora a baranyai vármegyeszékhelyen, pénteken.

Együttműködik a jövőben a Magyar Klaszterközösség és a PTE

2023.09.13

Helyi hírek

Szeptember 11-én együttműködési megállapodást kötött egymással Pécsett a Magyar Klaszterközösség és a Pécsi Tudományegyetem (PTE) - tájékoztatott róla Pécs városi honlapja.

Több mint 200 fajtát mutattak be a pécsi csemegeszőlő-kiállításon

2023.08.28

Helyi hírek

Több mint 200 különböző fajtát ismerhettek és kóstolhattak meg az érdeklődők a II. Országos Csemegeszőlő Kiállításon és Versenyen szombaton Pécsen - közölte a szervező, a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Szőlészeti és Borászati Kutatóintézete az MTI-vel.

Hét nyári egyetem az idei Pécs Summer School Programban

2023.06.11

Helyi hírek

Hét nyári egyetemet szervez a PTE Nemzetközi Igazgatósága 2023-ban a Pécs Summer School program keretében. A kurzusokon külföldi partneregyetemek hallgatói, valamint a PTE hallgatói vehetnek részt. Az akadémiai programokat a Karok biztosítják, míg a programok teljes körű szervezését a Nemzetközi Igazgatóság Study Abroad és Nyári Egyetem Irodája végzi.

PTE: pécsiek lettek az

2023.03.29

Helyi hírek

A Pécsi Tudományegyetem (PTE) Szociális és Egészségügyi Technikum és Szakképző Iskola (SZESZI) csapata végzett az első helyen a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara XI. Országos Szakmai Versenyének döntőjében - közölte a Baranya vármegyei felsőoktatási intézmény szerdán az MTI-vel.

A matematikatanítást támogató társasjátékot fejlesztettek ki a Pécsi Tudományegyetemen

2023.03.27

Helyi hírek

A matematikatanítást támogató társasjátékot fejlesztett ki a Pécsi Tudományegyetem (PTE), együttműködve a Piatnik Budapest Kft.-vel - közölte a PTE az MTI-vel.

Így neveljünk gyógyító fűszerkertet otthonunkban, akár a balkonon

2023.03.04

Helyi hírek

Számos olyan gyógy- vagy jótékony hatású fűszernövény vesz körbe minket a mindennapokban, és kerül a kezünkbe egy-egy főzés során, melyeket ugyan zömmel a hipermarketek polcairól szerzünk be, de egy kis idő- és energiabefektetéssel otthonunkban, erre a célra készített fűszerkertben, de akár az erkélyen, balkonládában is megteremnek.

Grastyán Endre orvos professzor szobrának elkészítésére hirdet pályázatot a PTE

2023.01.20

Helyi hírek

Grastyán Endre orvos professzor személyének, tudományos és oktatói tevékenységének méltó módon emléket állító szobor elkészítésére hirdet pályázatot a Pécsi Tudományegyetem (PTE). Az alkotást a pécsi orvoskaron, a szakemberről elnevezett elméleti tömb mellett állítanák fel.

A Mecsek-hegységről készült geológiai ismeretterjesztő kisfilmsorozat a Pécsi Tudományegyetemen

2022.06.17

Helyi hírek

A PTE saját médiuma, az UnivTV és Bujtor László docens együttműködésében készült, egyenként negyedórás epizódok a legújabb kutatási adatokra támaszkodva mutatják be a Mecsek-hegység jura-kréta kori geológiai kifejlődéseit, a hegység páratlan földtani értékeit.

MNB könyvsarokkal gazdagodott a PTE

2020.09.04

Helyi hírek

Közel kétszáz kötetes közgazdaságtani, geopolitikai és menedzsment témájú gyűjtemény került az egyetem birtokába.

A világ legjobbjai között szerepel több magyar egyetem is

2017.11.10

Élettudományokban, valamint az orvos-egészségtudományi kategóriákban is a 301-400. hely között szerepel a Semmelweis Egyetem a londoni székhelyű Times Higher Education (THE) friss nemzetközi képzésterületi rangsorában - közölte honlapján az oktatási intézmény csütörtökön.

Az európai élvonalban a pécsi egyetem

2023.10.23

Helyi hírek

Bemutatta átfogó fejlesztési stratégiáját a Pécsi Tudományegyetem. Magyarország első egyetemének vezetése október 20-i sajtótájékoztatóján jelentette be az intézmény 2023 és 2030 közötti időszakra kitűzött céljait.

Navracsics Tibor: a társadalomnak és a gazdaságnak is hasznos együttműködést kötött a PTE és a Roche

2023.10.05

Helyi hírek

A Roche biotechnológiai vállalatcsoport magyarországi tagja és a Pécsi Tudományegyetem (PTE) között olyan együttműködés jött létre, amely nemcsak az érintett intézményeknek és vállalatoknak hoz hasznot, hanem a társadalomnak és a gazdaságnak is - véli a területfejlesztési miniszter.

Újabb nemzetközi szakácskönyvvel rukkolt elő a Pécsi Tudományegyetem

2023.09.17

Helyi hírek

2019 után idén újra nemzetközi szakácskönyvet jelentetett meg Magyarország első egyeteme, a Pécsi Tudományegyetem (PTE). A külföldi hallgatók receptjeiből összeállított kiadvány ezúttal elsősorban a levesekre, salátákra és a desszertekre fókuszál, de a cél nem változott: megismerni a több mint 130 országból Pécsre érkező tanulók hazájának gasztro-kultúráját, ízlésvilágát, különleges ételeit.

Folyamatosan szűrik az örökletes rákbetegségben szenvedők családtagjait a PTE Klinikai Központjában

2023.09.09

Helyi hírek

Az egész országból felkereshetik a Pécsi Tudományegyetem (PTE) onkológiai központját azok, akiknek családjában előfordult daganatos megbetegedés, és tartanak a rák öröklődésétől - közölte a baranyai felsőoktatási intézmény az MTI-vel.

Augusztus végéig megújulnak a PTE pécsi gyakorlóiskolái

2023.06.30

Helyi hírek

Augusztus végéig megújulnak a Pécsi Tudományegyetem (PTE) pedagógusképzést szolgáló pécsi gyakorlóiskolái - tudatta a baranyai felsőoktatási intézmény szerdán az MTI-vel.

A fenntarthatóság és az ellenállóképesség áll az idei Pécsi Pénzügyi Napok fókuszában

2023.06.05

Helyi hírek

Az esemény idén nemzetközi szakértőkkel és kutatókkal is kiegészül két betétkonferenciának köszönhetően.

Kerékpárosbarát Munkahely címet kapott a Pécsi Tudományegyetem

2023.03.28

Helyi hírek

Az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) pályázatán 11 település kapta meg a Kerékpárosbarát Település, és 10 vállalat a Kerékpárosbarát Munkahely címet a pénteki díjkiosztón - tájékoztatta a pályázatot lebonyolító Magyar Közlekedéstudományi és Logisztikai Intézet az MTI-t közleményben.

Új helyre költözik a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ által működtetett Oltópont

2023.03.17

Helyi hírek

A Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ által működtetett Oltópont a 7621 Pécs, Dischka Győző u. 5. szám alól elköltözik a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ 7624 Pécs, Nyár u. 8. szám alatti telephely D épületébe.

Különleges tudományos és oktatási együttműködés a PTE szekszárdi karán

2023.02.26

Helyi hírek

Prof. Dr. Szécsi Gábor, a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar (PTE KPVK) dékánja és Dr. Tárkány Szűcs Attila, a Vásárhelyi Testamentum Alapítvány kuratóriumi tagja sajtótájékoztató keretében írtak alá együttműködési megállapodást a jogi néprajz és kultúratörténet interdiszciplináris kutatási terület fejlesztésére, a kapcsolódó szellemi erőforrások erősítésére, valamint a PTE KPVK Tárkány Szücs Ernő jogi Kultúrtörténeti és Jogi Néprajz Kutatócsoport tudományos céljainak támogatása.

Védelem-egészségügyi kutatások indulnak a Pécsi Tudományegyetemen

2022.09.08

Helyi hírek

Műveleti vagy katasztrófahelyzetben alkalmazható megoldásokat dolgoz ki a jövőben egyebek mellett egy a Pécsi Tudományegyetem (PTE) orvosi karán működő kutatói munkacsoport - tájékoztatta a baranyai felsőoktatási intézmény az MTI-t.

A NASA és az ESA képviselői is előadnak a Pécsi Tudományegyetemen

2020.11.18

Helyi hírek

A PTE földrajzi intézete már nyolcadik éve ad otthont a nemzetközi GIS Day-hez (a térinformatika nemzetközi napja) csatlakozó rendezvénynek.

A PTE tervezőgrafikus-hallgatója készítette az egyik legjobb Bogyólé címkét

2019.11.08

Helyi hírek

A 15. Bogyólé címketervező pályázatának legjobb alkotásait mutatja be az a kiállítás, amely péntektől látható Budapesten, a Magyar Képzőművészeti Egyetem Barcsay termében a 12. Graphifest keretében.

A Pécsi Tudományegyetem is együttműködik a sportegészségügyi kutatásokban

2017.09.28

A sport- és egészséggazdaság területéhez kapcsolódó ökonómiai alapkutatásokra nyert európai uniós forrásokat a Debreceni Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem, valamint a Széchenyi István Egyetem konzorciuma.