2024.04.25, Csütörtök
Nehéz sorsú baranyai gyerekek karácsonyát tették szebbé
pexels

Nehéz sorsú baranyai gyerekek karácsonyát tették szebbé

kormanyhivatal.hu

2019.12.16. 14:00

A Baranya Megyei Kormányhivatalban évek óta nagy hagyományai vannak annak, hogy a munkatársak az adventi időszakban különböző jótékonysági akcióhoz csatlakoznak. Az elmúlt években cipősdobozokat gyűjtöttek, az idén viszont egy új, saját kezdeményezést indítottak útjára a munkatársak körében. A kollégák ahhoz járulhattak hozzá, hogy a Baranya Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat által működtetett nevelőszülői hálózat családjainál gondozott, nehéz sorsú gyerekek részt vehessenek egy igazi adventi filmvetítésen.

Végül 682 kormányhivatali kolléga összesen 717 600 forintot ajánlott fel e nemes célra. A jelentős adománynak köszönhetően 598 rászoruló gyermek kapott lehetősége arra, hogy 2019. december 16-án és december 17-én a számukra szervezett mozielőadáson részt vegyen, sőt ott – a valódi moziélményhez mindenképpen hozzátartozó – pattogatott kukoricát is kapjon.

– A Baranya Megyei Kormányhivatal vezetőjeként nagy büszkeséggel tölt el, hogy ilyen sok munkatársam tartotta szívügyének, hogy adományával hozzájáruljon ehhez a jótékonysági akcióhoz. Valamennyiünk számára nagy öröm, hogy szebbé tehetjük azoknak a gyerekeknek a karácsonyát, akik e meghitt ünnep idején nélkülözni kénytelenek szüleik közelségét – mondta el dr. Horváth Zoltán kormánymegbízott.

Az adományt a gyerekek nevében Biró Andrea intézményvezető köszönte meg, aki egy, a fiatalok által készített képet és kis ajándékcsomagot is átadott a mozielőadás előtt az adakozó kormányhivatali munkatársak képviselőjének. Mint elmondta, az általuk gondozott gyerekeknek mindenekelőtt elfogadásra, szeretetre van szüksége, és már az adománygyűjtés, a szervezés, előkészítés alatt is azt tapasztalta, hogy a kormányhivatali dolgozóktól a felajánlások mellett ezeket is megkapják.

Helyi hírekKarácsonykormányhivataljótékonyság