2024.02.28, Szerda

Karácsony

Véradókat vár az ünnepi időszakban is az OVSZ

2023.12.18

Országos hírek

Az ünnepek előtti és a két ünnep közötti véradásra biztatja az embereket az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ).

Ünnepi koncertekkel, fényfestéssel és több mint félszáz kiállítóval várják az ünnepre készülődőket Pécsen

2023.11.28

Helyi hírek

Ünnepi koncertekkel, kivilágított karácsonyi alakokkal, fényfestéssel és több mint félszáz kézműves és gasztronómiai kiállítóval várják a pécsi belvárosba érkezőket a december 1. és 24. között zajló Adventi Kézműves és Mesevásáron.

Meteorológiai szolgálat - Budapesten 2002 óta nem volt fehér a karácsony

2022.12.20

Aktuális

Pécsen 45 hómentes, 16 részben havas és 10 fehér karácsonyt tartanak nyilván 1951 óta.

Lego betlehemépítő-versenyt tartottak a Komlói Kodály Zoltán Katolikus Általános Iskolában

2020.12.27

Helyi hírek

Négy korosztály mutathatta meg, mit is rejt a legós doboza, és azon túl mit jelent számára a karácsony titka, Jézus Krisztus születése?

Több helyen elmarad az éjféli mise és a karácsonyi istentisztelet

2020.12.23

Helyi hírek

Nem lesz éjféli mise Székesfehérváron, Debrecenben, Pécsen, mert ezekben a nagyvárosi székesegyházakban olyan sok hívő szokott részt venni a szertartáson, hogy lehetetlen lenne betartani a járványügyi szabályokat.

A Szent Mór Iskolaközpont diákjai készítettek díszeket a Pécsi Egyházmegye karácsonyfájára

2020.12.20

Helyi hírek

Minden egyes díszre imádságokat, hálaadó gondolatokat, örömben gazdag mondatokat és kéréseket írtak fel.

Fontos művészet- és tudományterületeket dolgoznak fel az MMA karácsonyi kiadványai

2020.12.01

Aktuális

Az új kötetek között van a Barokk freskófestészet Magyarországon című nagyszabású sorozat következő része, amely Baranya, Somogy, Tolna és Zala megye barokk emlékeit veszi számba.

A sok ajándék kielégíthetetlen mohóságot okozhat a gyermekben

2019.12.23

Aktuális

A sok karácsonyi ajándék a gyermekben kielégíthetetlen mohóságot okozhat, amely akár felnőttkorban is megmaradhat - közölte Földi Rita pszichológus csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

Silvanus ajándékutalvány – remek ötlet és biztos siker!

2019.12.04

Aktuális

Tavaly történt, december vége táján, amikor már majdnem mindenki túl volt az ajándékvásárláson. Nekem persze még egy kósza ötletem sem volt, hogy mivel lephetném meg a családtagjaimat, nemhogy időm arra, hogy a nyakamba vegyem a várost és felkutassam a meglepetéseket. Maradt tehát a munkahelyi hajtás közepette egyre fokozódó kétségbeesés, egészen december 21-ig, ami már tényleg az utolsó utáni pillanatnak számít. És akkor szembejött velem a megoldás!

Százharminc programmal készülnek a karácsonyra Pécsen

2019.11.27

Kultúra

Mintegy 130 programot kínál az érdeklődőknek az Adventi Kézműves és Mesevásár, amelyet november 29. és december 23. között rendeznek Pécsett, a Széchenyi téren.

A karácsony a család és a közösség ünnepe is

2018.12.24

Aktuális

A karácsony a család és a közösség ünnepe is; 24-én jártak a betlehemesek, a kántálók, az ostyahordók, az éjféli misére is megmozdult mindenki. December 25. azonban kizárólag a családé volt, a teljes nyugalom és békesség napja, amikor otthon maradtak – mondta Tátrai Zsuzsanna néprajzkutató hétfőn az M1 Ma reggel adásában.

Karácsony - Felfüggeszti a kikapcsolásokat az E.ON január 6-ig

2018.12.15

Aktuális

Az E.ON 2018. december 14-től 2019. január 6-ig felfüggeszti a kikapcsolásokat az ünnepekre való tekintettel.

Advent - Százötven programmal készülnek a karácsonyra Pécsen

2018.11.27

Mintegy 150 programot kínál az érdeklődőknek az Adventi Kézműves és Mesevásár, amelyet november 30. és december 23. között rendeznek Pécsett.

A kórházak és a mentők folyamatosan, a patikák ügyeleti rendben működnek karácsonykor

2017.12.22

Folyamatos és zökkenőmentes lesz betegellátás a karácsonyi időszakban is az Állami Egészségügyi Ellátó Központ fenntartásában működő intézményekben, kórházakban, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) is teljes készenlétben áll az ünnepek alatt. A patikák ügyeleti rend szerint lesznek nyitva.

Karácsonyi cipős dobozok megtöltésében segítettek a Baranya kormányhivatali dolgozók

2017.12.12

A Baranya Megyei Kormányhivatalt az idei évben is csatlakozott az Oktatási Hivatal Pécsi Pedagógiai Oktatási Központja által koordinált – karácsonykor már hagyományosnak számító – cipősdoboz-akcióhoz.

Péntektől ünnepi díszbe öltöznek a MÁV-VOLÁN-csoport járatai

2023.11.30

Országos hírek

Péntektől ünnepi díszbe öltöznek a MÁV-VOLÁN-csoport járatai, elsőként a MÁV-HÉV fényfüzérekkel díszített egyedi nosztalgia szerelvényével lehet utazni december 1-én, 2-án és 3-án, a kora esti órákban a H5-ös HÉV vonalán - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

Az idén karácsonykor átlagosan 15,5 ezer forintot költenek játékra a magyarok

2023.11.24

Országos hírek

Az idén karácsonykor átlagosan 15,5 ezer forintot költenek játékra a magyarok az online üzletekben és 12 ezer forintot a hagyományos áruházakban a REGIO Játékkereskedelmi Kft. felmérése alapján; az átlagos kosárérték 3,5 illetve 10 százalékkal haladja meg a tavalyit - közölte a cég az MTI-vel.

Csaknem 10 százalékkal drágulhat idén a karácsonyfa

2022.11.18

Országos hírek

Idén csaknem 10 százalékkal drágulhatnak a karácsonyfák tavalyhoz képest, a kereslet háromnegyedét fedezi a belföldi termelés - közölte az MTI kérdésére a Magyar Díszkertészek Szakmaközi Szervezete.

Meleg étellel köszöni meg a kórházi dolgozók munkáját az evangélikus egyház

2020.12.24

Helyi hírek

Többek között a pécsi, a debreceni, a győri és a szegedi kórház Covid-, illetve sürgősségi osztályainak dolgozói részesülhetnek a támogatók vendégszeretetében.

Így tartanak nyitva a gyógyszertárak karácsonykor

2020.12.21

Országos hírek

A karácsonyi ünnepek alatt az egészségügyi szolgáltatók, így a gyógyszertárak is ügyeleti rendben látnak el szolgálatot - közölte az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) délelőtt.

Ünnepi díszbe öltöztettek egy pécsi buszmegállót

2020.12.12

Helyi hírek

A megálló karácsonyfát, plüssfotelt, kandallót és hősugárzót is kapott.

Karácsony - Minden második ember élményt akar ajándékozni egy felmérés szerint

2019.12.24

Gazdaság

Minden második ember élményt akar adni ajándékként az idén karácsonyra, a legtöbben 3-4 embernek terveznek élményt ajándékozni, összesen 25 ezer forint körüli értékben - derült ki a Bónusz Brigád és a GKI Digital karácsonyi felméréséből.

Nehéz sorsú baranyai gyerekek karácsonyát tették szebbé

2019.12.16

Helyi hírek

A Baranya Megyei Kormányhivatalban évek óta nagy hagyományai vannak annak, hogy a munkatársak az adventi időszakban különböző jótékonysági akcióhoz csatlakoznak. Az elmúlt években cipősdobozokat gyűjtöttek, az idén viszont egy új, saját kezdeményezést indítottak útjára a munkatársak körében. A kollégák ahhoz járulhattak hozzá, hogy a Baranya Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat által működtetett nevelőszülői hálózat családjainál gondozott, nehéz sorsú gyerekek részt vehessenek egy igazi adventi filmvetítésen.

Több mint harminc programmal készül a Pécsi Egyházmegye a karácsonyra Pécsen

2019.12.01

Kultúra

Múzeumpedagógiai foglalkozásokkal, komolyzenei koncertekkel, gyermekprogramokkal várja egyebek mellett a Pécsi Egyházmegye az érdeklődőket az adventi időszakban.

A karácsonyi étkezések 20 százalékkal növelik a koleszterinszintet

2019.01.03

Aktuális

Húsz százalékkal magasabb a dánok koleszterinszintje a karácsony ünnepek után, mint nyáron - mutatták ki új tanulmányukban a Koppenhágai Egyetem kutatói.

Felejtsük el a kütyüket - az az igazi, amikor együtt van a család!

2018.12.22

Aktuális

Az az igazi, amikor együtt van a család - mondta Földi Rita klinikai szakpszichológus az M1 aktuális csatorna szombati műsorában.

Karácsonyra hangoló programokat kínál a Pécs Plaza!

2018.11.27

Aktuális

Decemberben színes, ingyenes programokkal várunk!

A december 24-i nyitvatartási idő rövidítését kéri a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete

2018.10.27

Aktuális

Az üzletek december 24-i, 14 óráig tartó nyitva tartásának déli 12 órára történő módosítását javasolja a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ).

A karácsonyi vásárlási lázban is legyünk tudatos fogyasztók!

2017.12.15

Az ünnepekhez kapcsolódó ajándékvásárlási rohamot követően gyakran merülnek fel a termékek minőségével, jótállásával, szavatosságával kapcsolatos panaszok. A Kormányhivatal fogyasztóvédelmi szakemberei összefoglalták, mire érdemes figyelni.

Készítse el karácsonyi ajándékait saját kezűleg pécsi művészek segítségével!

2017.12.05

Mindenki szeret ajándékot kapni, de azok, akik házi készítésű ajándékot kapnak Karácsonyra, igazán szerencsésnek mondhatják magukat. Ezek az ajándékok személyesebbek, mint a készen vásároltak, biztosak lehetünk benne, hogy teljesen egyediek és az elkészítésük számunkra is majdnem akkora örömet okoz, mint azoknak aki számára készülnek.