2020.10.19, Hétfő

Karácsony

Nehéz sorsú baranyai gyerekek karácsonyát tették szebbé

2019.12.16

Helyi hírek

A Baranya Megyei Kormányhivatalban évek óta nagy hagyományai vannak annak, hogy a munkatársak az adventi időszakban különböző jótékonysági akcióhoz csatlakoznak. Az elmúlt években cipősdobozokat gyűjtöttek, az idén viszont egy új, saját kezdeményezést indítottak útjára a munkatársak körében. A kollégák ahhoz járulhattak hozzá, hogy a Baranya Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat által működtetett nevelőszülői hálózat családjainál gondozott, nehéz sorsú gyerekek részt vehessenek egy igazi adventi filmvetítésen.

Több mint harminc programmal készül a Pécsi Egyházmegye a karácsonyra Pécsen

2019.12.01

Kultúra

Múzeumpedagógiai foglalkozásokkal, komolyzenei koncertekkel, gyermekprogramokkal várja egyebek mellett a Pécsi Egyházmegye az érdeklődőket az adventi időszakban.

A karácsonyi étkezések 20 százalékkal növelik a koleszterinszintet

2019.01.03

Aktuális

Húsz százalékkal magasabb a dánok koleszterinszintje a karácsony ünnepek után, mint nyáron - mutatták ki új tanulmányukban a Koppenhágai Egyetem kutatói.

Felejtsük el a kütyüket - az az igazi, amikor együtt van a család!

2018.12.22

Aktuális

Az az igazi, amikor együtt van a család - mondta Földi Rita klinikai szakpszichológus az M1 aktuális csatorna szombati műsorában.

Karácsonyra hangoló programokat kínál a Pécs Plaza!

2018.11.27

Aktuális

Decemberben színes, ingyenes programokkal várunk!

A december 24-i nyitvatartási idő rövidítését kéri a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete

2018.10.27

Aktuális

Az üzletek december 24-i, 14 óráig tartó nyitva tartásának déli 12 órára történő módosítását javasolja a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ).

A karácsonyi vásárlási lázban is legyünk tudatos fogyasztók!

2017.12.15

Az ünnepekhez kapcsolódó ajándékvásárlási rohamot követően gyakran merülnek fel a termékek minőségével, jótállásával, szavatosságával kapcsolatos panaszok. A Kormányhivatal fogyasztóvédelmi szakemberei összefoglalták, mire érdemes figyelni.

Készítse el karácsonyi ajándékait saját kezűleg pécsi művészek segítségével!

2017.12.05

Mindenki szeret ajándékot kapni, de azok, akik házi készítésű ajándékot kapnak Karácsonyra, igazán szerencsésnek mondhatják magukat. Ezek az ajándékok személyesebbek, mint a készen vásároltak, biztosak lehetünk benne, hogy teljesen egyediek és az elkészítésük számunkra is majdnem akkora örömet okoz, mint azoknak aki számára készülnek.

Vasárnap gyújtjuk meg az első gyertyát az adventi koszorún

2017.11.28

Aktuális

Komoly károkat okozhat egy eldőlt gyertya is, fontos, hogy betartsuk a biztonsági szabályokat!

Silvanus ajándékutalvány – remek ötlet és biztos siker!

2019.12.04

Aktuális

Tavaly történt, december vége táján, amikor már majdnem mindenki túl volt az ajándékvásárláson. Nekem persze még egy kósza ötletem sem volt, hogy mivel lephetném meg a családtagjaimat, nemhogy időm arra, hogy a nyakamba vegyem a várost és felkutassam a meglepetéseket. Maradt tehát a munkahelyi hajtás közepette egyre fokozódó kétségbeesés, egészen december 21-ig, ami már tényleg az utolsó utáni pillanatnak számít. És akkor szembejött velem a megoldás!

Százharminc programmal készülnek a karácsonyra Pécsen

2019.11.27

Kultúra

Mintegy 130 programot kínál az érdeklődőknek az Adventi Kézműves és Mesevásár, amelyet november 29. és december 23. között rendeznek Pécsett, a Széchenyi téren.

A karácsony a család és a közösség ünnepe is

2018.12.24

Aktuális

A karácsony a család és a közösség ünnepe is; 24-én jártak a betlehemesek, a kántálók, az ostyahordók, az éjféli misére is megmozdult mindenki. December 25. azonban kizárólag a családé volt, a teljes nyugalom és békesség napja, amikor otthon maradtak – mondta Tátrai Zsuzsanna néprajzkutató hétfőn az M1 Ma reggel adásában.

Karácsony - Felfüggeszti a kikapcsolásokat az E.ON január 6-ig

2018.12.15

Aktuális

Az E.ON 2018. december 14-től 2019. január 6-ig felfüggeszti a kikapcsolásokat az ünnepekre való tekintettel.

Advent - Százötven programmal készülnek a karácsonyra Pécsen

2018.11.27

Mintegy 150 programot kínál az érdeklődőknek az Adventi Kézműves és Mesevásár, amelyet november 30. és december 23. között rendeznek Pécsett.

A kórházak és a mentők folyamatosan, a patikák ügyeleti rendben működnek karácsonykor

2017.12.22

Folyamatos és zökkenőmentes lesz betegellátás a karácsonyi időszakban is az Állami Egészségügyi Ellátó Központ fenntartásában működő intézményekben, kórházakban, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) is teljes készenlétben áll az ünnepek alatt. A patikák ügyeleti rend szerint lesznek nyitva.

Karácsonyi cipős dobozok megtöltésében segítettek a Baranya kormányhivatali dolgozók

2017.12.12

A Baranya Megyei Kormányhivatalt az idei évben is csatlakozott az Oktatási Hivatal Pécsi Pedagógiai Oktatási Központja által koordinált – karácsonykor már hagyományosnak számító – cipősdoboz-akcióhoz.

2,7 millió nyugdíjas kapja meg még karácsony előtt névre szóló borítékban az Erzsébet-utalványokat

2017.12.03

A nyugdíjasoknak szánt 10 ezer forint értékű étkezési Erzsébet-utalványok gyártási folyamata a végéhez közeledik - mondta Uhrinyi Tamás, az Erzsébet Utalványforgalmazó Zrt. logisztikai igazgatója sajtótájékoztatón vasárnap Budapesten.

Pécsett az árusok már készülnek a karácsonyra

2017.11.18

Jövő héttől a Széchenyi téren már találkozhatunk is velük, ugyanis hamarosan indul az adventi vásár.