2024.03.29, Péntek
Honvédelmi Sportközpont épül Szigetváron
gyarmatihirek.hu

Honvédelmi Sportközpont épül Szigetváron

gyarmatihirek.hu

2020.01.08. 13:51

A létesítmény szabadidős események, közösségi programok megtartására, valamint a sportlövészet és küzdősportok számára is alkalmassá válik.

Mostanra már biztossá vált, hogy az állam Honvédelmi Sportközpontot épít Szigetváron. A kormány már 2018-ban döntött arról, hogy Honvédelmi Sportközpontokat hoz létre az ország több részén: az állam 17,5 milliárdot szán a programra, amellyel 40 új lőteret hoznak létre Magyarországon.

A napokban felgyorsultak az események, megszületett a döntés az első ütemről. Öt városban kezdődtek meg az előkészületek: Baján, Szarvason, Újfehértón, Balassagyarmaton és Szigetváron - ez utóbbiban 863 millió forintból valósul meg a fejlesztés.

A Honvédelmi Sportközpontok olyan, lőterekkel is rendelkező multifunkcionális szabadidős sportlétesítmények lesznek, amelyek közösségi programok, sportlövész, küzdősport, általános képességfejlesztő foglalkozások, valamint elméleti képzések megtartására is alkalmasak lesznek.

Az eljárás hasonló a Révész László Tanuszoda létrehozásához, az önkormányzatnak az államra átruházott telek értékével, illetve a közművesítés költségével kell beszállnia a megvalósításba, a működtetést az állam fogja finanszírozni.

Helyi híreklőtérSzigetvársportlövészetküzdősport