2019.09.21, Szombat

Szigetvár

Újabb Szulejmán korabeli épület nyomaira bukkantak Szigetvárnál

2019.07.13

Helyi hírek

A türbétől északra fekvő épület azon a helyen került elő, ahol Esterházy Pál az 1664-es turbéki látogatása idején feltüntette a komplexum alaprajzában a katonai barakkot.

Hamarosan befejeződik Szulejmán szultán Szigetvár melletti sírkomplexumának régészeti feltárása

2019.06.27

Aktuális

Néhány héten belül befejeződhet Szulejmán szultán Szigetvár melletti sírkomplexumának régészeti feltárása, év végére pedig a munkálatok írásos, tudományos összefoglalója is elkészül - közölte Pap Norbert, a kutatás vezetője az MTI-vel.

Nyolc iskolai kirándulóbusz esetében találtak hiányosságokat az ellenőrök

2019.05.28

Aktuális

Nyolc iskolai kirándulóbusz esetében állapítottak meg hiányosságokat az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közúti ellenőrei 48 gyermekszállító busz ellenőrzésekor, de csak két járművet kellett műszaki vizsgára berendelni - közölte a minisztérium hétfőn az MTI-vel.

Pályaválasztási kiállítást tartottak Szigetváron

2018.11.17

Aktuális

A Baranya Megyei Kormányhivatal Szigetvári Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály a megyei rendezvényhez kapcsolódóan idén is megszervezte a Pályaválasztási Kiállítást és szakmabemutatót 2018. november 14.-én Szigetváron, a Zrínyi Miklós Gimnázium sportcsarnokában.

Mintegy négyszázmilliós bölcsőde- és óvodafelújítás indult Szigetváron

2018.10.18

Aktuális

Mintegy négyszázmillió forintos európai uniós forrásból bővítik és modernizálják a szigetvári óvodákat és bölcsődéket, a kivitelezési munkálatok már megkezdődtek - tájékoztatta a Baranya Megyei Önkormányzat az MTI-t.

Siklósi tűzoltók a XX. Végvár Kupa győztesei

2018.09.11

Aktuális

Immáron XX. alkalommal került megrendezésre Szigetváron a Végvár Kupa, a rendvédelmi szervek meghívásos kispályás labdarúgó tornája, a Zrínyi Napokhoz kapcsolódóan. Ebből az alkalomból összejöttek a megyei tűzoltók és barátságos mérkőzéseken döntötték el, hogy kihez kerüljön a Végvár Kupa.

Kulturális maratonnal emlékeznek Szigetvár hőseire a helyi fúvósok

2018.08.22

Aktuális

Kegyeleti és Kulturális Zrínyi Maraton elnevezésű, 1566 perces rendezvénnyel tiszteleg Szigetvár hős védői előtt a Szigetvári Zrínyi Miklós Fúvószenekar augusztus 24-én és 25-én a baranyai városban.

Felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték a volt szigetvári polgármestert

2018.06.30

Aktuális

Egy év, három évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a Pécsi Törvényszék pénteken, nem jogerősen a volt szigetvári polgármestert a hivatali vesztegetés és más bűncselekmények miatt ellene, valamint egy korábbi önkormányzati képviselő és egy önkormányzati cég volt vezetője ellen indult eljárásban.

Szulejmán kora feléledt Szigetváron

2018.05.02

Aktuális

Korhű török kori szultáni sátor bemutatóját tartották Szigetváron.

Több mint 670 milliós gyógyhelyfejlesztés indul Szigetváron

2018.04.03

Aktuális

Több mint 670 millió forintos beruházással, túlnyomó többségében európai uniós forrásból komplex gyógyhelyfejlesztés kezdőik Szigetváron - hangzott el a projekt keddi nyitórendezvényén, a baranyai városban.

Megyenap Szigetváron

2017.10.11

Aktuális

Kalamár József vállalkozó, cégvezető díjat vehetett át a megyenapon.

Folytatódik a Szulejmán-sírkomplexum feltárása

2017.08.29

Aktuális

Szeptembertől folytatódik a Szigetvár-turbéki szőlőhegyen felfedezett Szulejmán-sírkomplexum feltárása.

Rendőrök vigyáznak a baranyai turisztikai helyekre

2017.07.17

Aktuális

Nyáron a turisztikailag frekventált helyeken kerékpáros járőrök és gyalogos mozgóőrök is teljesítenek szolgálatot Baranya megyében.

Pécsen láthatjuk először a szigetvári Szulejmán-kutatásról készült filmet

2017.04.14

Kultúra

A pécsi Apolló Moziban tartják csütörtökön a Szász István rendezésében elkészült, a Szigetvár melletti Szulejmán-sírkomplexum feltárását bemutató, mintegy félórás dokumentumfilm premierjét - közölte Pap Norbert, a feltárás vezetője, a film producere szerdán az MTI-vel.

Tovább fokozhatja beszállítói tevékenységét a szigetvári Iron-tech

2017.02.20

Gazdaság

Csaknem 440 millió forintos európai uniós forrásból bővítette termelési kapacitását a szigetvári Iron-tech Zrt.

Megújult a szigetvári Spar

2019.07.12

Helyi hírek

Országszerte négy üzletet modernizáltak mintegy 1,5 milliárd forintból.

Átadták a felújított szigetvári Micimackó és Zöldmanó Óvodát

2019.06.22

Aktuális

Ünnepélyesen átadták a szigetvári Micimackó és Zöldmanó óvodát és bölcsődét, az intézmények a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében újultak meg.

Enyhítették a volt szigetvári polgármester kérésének megfelelően szavazó képviselő börtönbüntetését

2019.02.19

Aktuális

Jogerősen két évről egy évre enyhítette kedden a Pécsi Ítélőtábla egy volt szigetvári önkormányzati képviselő börtönbüntetését, aki a baranyai város volt polgármesterének kérése szerint szavazott - derül ki a táblabíróság keddi, az MTI-hez eljuttatott közleményéből.

Felújítják a szigetvári Páduai Szent Antal Plébániatemplomot

2018.10.19

Aktuális

A kormány 192 millió forintos támogatást nyújt a szigetvári Páduai Szent Antal Plébániatemplom felújításához - mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára csütörtökön a baranyai városban.

Elindult a megyei befektetés-ösztönzési projekt – Komlón és Szigetváron tesztelik a módszert

2018.09.14

Gazdaság

Első körben Komlón és Szigetváron tesztelik az a módszert, amelynek célja a befektetések ösztönzése Baranya megye településein. Az eredmények alapján a tervek szerint a megye többi települése és a megyeszékhely, Pécs is bekapcsolódik majd a programba.

Azonosították a mohácsi csata török győzelmi emlékművének, későbbi első keresztény mementójának helyét

2018.08.27

Aktuális

A szigetvári Szulejmán-sírkomplexum feltárói azonosították az 1526-os mohácsi csata után a helyszínen az oszmán seregek által emelt győzelmi emlékmű helyét. A törökök kiűzését követően 1687-ben a Mohács melletti építményt kápolnává átalakították, amely így a csata legelső keresztény mementójává, a visszafoglalás szimbólumává vált.

Napelemmel szerelnek fel 11 iskolát Szigetvár környékén

2018.08.17

Helyi hírek

A városban két intézményt fejlesztenek, valamint a járás 9 másik településében is fotovoltaikus elemet helyeznek el az épületek tetején.

A rendőri hivatást népszerűsítik Baranya megyében

2018.06.29

Aktuális

A jövő héten Szigetváron és Pécsett várják a határvadász-képzés iránt érdeklődőket.

Ifjúsági verseny Szigetváron

2018.04.08

Aktuális

Szigetvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség a Vöröskereszttel és a Rendőrséggel, a több éves hagyományoknak megfelelően, közösen rendezte meg a felmenő rendszerű ifjúsági versenyeiket, így a Katasztrófavédelmi Ifjúsági Versenyt is.

Jövőre is megtartják a szigetvári Zrínyi-napokat

2017.12.13

Gazdaság

A kormány döntött a Zrínyi-hagyomány és a magyar történelmi hősök emlékének és nemzeti örökségének megőrzéséről, és biztosítja ennek forrását a jövő évi költségvetésben.

Megyei díjat kapott a rendőrfőkapitány-helyettes Szigetváron

2017.10.11

Aktuális

A díjjal több éves, a közrend, közbiztonság területén végzett kiemelkedő szakmai munkáját, a szolgálat példamutató ellátását ismerték el.

Kétszáznál is több hagyományőrző eleveníti fel a szigetvári kitörést

2017.08.28

Kultúra

2017. szeptember 7. és 10. között rendezik meg Szigetváron a Zrínyi Napok programsorozatot, amelyen több mint kétszáz hagyományőrző részvételével elevenedik meg a hadvezér Zrínyi Miklós kitörése.

A kulturális örökség része lehet a Szulejmán-sírkomplexum

2017.07.04

Aktuális

Az emberiség kulturális örökségének védett és gondozott részévé válhat a Szigetvár-turbéki Szulejmán-sírkomplexum - mondta Pap Norbert, a kutatás vezetője kedden az MTI-nek annak kapcsán, hogy egy, a közelmúltban megjelent kormányhatározat csaknem 145 millió forintos forrást biztosít annak teljes körű feltárására és védelmére.

Szigetvár ostroma is téma lesz az MTA filmklubján

2017.03.29

Aktuális

2017. április 12-én indul a Magyar Tudományos Akadémia filmklubjának tavaszi szezonja, melynek többek között témája lesz a Tanácsköztársaság története és a történelemhamisítás kérdése, Szigetvár ostroma egy játékprogrammal életre keltve, a 2033-as Mars-misszió, a dunai halak élővilága Budapestnél és a Seuso-kincsek rejtélye is.

Befejeződtek a Zrínyi-emlékév programjai

2017.02.13

Kultúra

2017. február 13-án, Szigetváron a vár 328 évvel ezelőtti visszafoglalása évfordulóján megrendezett megemlékezéssel lezárultak a Zrínyi-emlékév programjai.