2020.08.10, Hétfő

Szigetvár

HM: éjszakai kiképzést tartanak a Gripenek

2020.03.23

Országos hírek

Éjszakai kiképzést tartanak a Magyar Honvédség Gripenjei hétfőtől - közölte a Honvédelmi Minisztérium vasárnap az MTI-vel.

Tavasszal kaphat építési engedélyt az első öt honvédelmi sportközpont

2020.02.17

Aktuális

Áprilisban vagy májusban kaphat építési engedélyt az első öt honvédelmi sportközpont - mondta Simicskó István, a hazafias és honvédelmi nevelésért felelős kormánybiztos hétfő reggel az M1 aktuális csatornán.

Honvédelmi Sportközpont épül Szigetváron

2020.01.08

Helyi hírek

A létesítmény szabadidős események, közösségi programok megtartására, valamint a sportlövészet és küzdősportok számára is alkalmassá válik.

Szigetvár: 7 kilométernyi kerékpárút épül, a Tesco-t is könnyebb lesz elérni

2019.10.25

Helyi hírek

Elsődleges közlekedési eszközzé akarják tenni a biciklit a városban.

2024-ig 5000 milliárd forintból épül a magyar út- és vasúthálózat

2019.09.26

Gazdaság

A magyar infrastruktúrafejlesztés forrásairól Mosóczi László államtitkár beszélt Mohácson az állam dél-magyarországi útépítési tervei egyeztetése kapcsán.

Megvalósíthatósági tanulmány készül Szulejmán szultán Szigetvár melletti sírkomplexumának bemutatására

2019.09.08

Aktuális

Befejeződött Szulejmán szultán Szigetvár melletti sírkomplexumának régészeti feltárása, jövő év elejére pedig elkészül a sírkomplexum bemutathatóvá tételének megvalósíthatósági tanulmánya is - jelentették be a kutatócsoport vezetői pénteken sajtótájékoztatón Szigetváron.

Újabb Szulejmán korabeli épület nyomaira bukkantak Szigetvárnál

2019.07.13

Helyi hírek

A türbétől északra fekvő épület azon a helyen került elő, ahol Esterházy Pál az 1664-es turbéki látogatása idején feltüntette a komplexum alaprajzában a katonai barakkot.

Hamarosan befejeződik Szulejmán szultán Szigetvár melletti sírkomplexumának régészeti feltárása

2019.06.27

Aktuális

Néhány héten belül befejeződhet Szulejmán szultán Szigetvár melletti sírkomplexumának régészeti feltárása, év végére pedig a munkálatok írásos, tudományos összefoglalója is elkészül - közölte Pap Norbert, a kutatás vezetője az MTI-vel.

Nyolc iskolai kirándulóbusz esetében találtak hiányosságokat az ellenőrök

2019.05.28

Aktuális

Nyolc iskolai kirándulóbusz esetében állapítottak meg hiányosságokat az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közúti ellenőrei 48 gyermekszállító busz ellenőrzésekor, de csak két járművet kellett műszaki vizsgára berendelni - közölte a minisztérium hétfőn az MTI-vel.

Pályaválasztási kiállítást tartottak Szigetváron

2018.11.17

Aktuális

A Baranya Megyei Kormányhivatal Szigetvári Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály a megyei rendezvényhez kapcsolódóan idén is megszervezte a Pályaválasztási Kiállítást és szakmabemutatót 2018. november 14.-én Szigetváron, a Zrínyi Miklós Gimnázium sportcsarnokában.

Mintegy négyszázmilliós bölcsőde- és óvodafelújítás indult Szigetváron

2018.10.18

Aktuális

Mintegy négyszázmillió forintos európai uniós forrásból bővítik és modernizálják a szigetvári óvodákat és bölcsődéket, a kivitelezési munkálatok már megkezdődtek - tájékoztatta a Baranya Megyei Önkormányzat az MTI-t.

Siklósi tűzoltók a XX. Végvár Kupa győztesei

2018.09.11

Aktuális

Immáron XX. alkalommal került megrendezésre Szigetváron a Végvár Kupa, a rendvédelmi szervek meghívásos kispályás labdarúgó tornája, a Zrínyi Napokhoz kapcsolódóan. Ebből az alkalomból összejöttek a megyei tűzoltók és barátságos mérkőzéseken döntötték el, hogy kihez kerüljön a Végvár Kupa.

Kulturális maratonnal emlékeznek Szigetvár hőseire a helyi fúvósok

2018.08.22

Aktuális

Kegyeleti és Kulturális Zrínyi Maraton elnevezésű, 1566 perces rendezvénnyel tiszteleg Szigetvár hős védői előtt a Szigetvári Zrínyi Miklós Fúvószenekar augusztus 24-én és 25-én a baranyai városban.

Felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték a volt szigetvári polgármestert

2018.06.30

Aktuális

Egy év, három évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a Pécsi Törvényszék pénteken, nem jogerősen a volt szigetvári polgármestert a hivatali vesztegetés és más bűncselekmények miatt ellene, valamint egy korábbi önkormányzati képviselő és egy önkormányzati cég volt vezetője ellen indult eljárásban.

Szulejmán kora feléledt Szigetváron

2018.05.02

Korhű török kori szultáni sátor bemutatóját tartották Szigetváron.

Vadásznapot rendeznek pénteken Szigetváron

2020.03.10

Aktuális

Trófeabemutató, virtuális lövészet, vadászkutya bemutató és vadászbál is színesíti a Regionális Vadásznap és trófeabemutató pénteki programjait Szigetváron.

Szigetvári szerparancsnok az év tiszthelyettese

2020.01.30

Aktuális

Éves értékelő állománygyűlést tartottak a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon január 28-án. A Belügyminisztérium miniszterhelyettese egyebek mellett arról beszélt, hogy a katasztrófavédelem magas szinten, egységes vezetés mellett végzi szolgálatát, tevékenységére a gyors reagálás jellemző.

Szigetváron folytatódnak a várrestaurációk

2019.11.19

Aktuális

A baranyai település várának újabb részeit mutatják be egy uniós támogatású fejlesztéssel a nagyközönségnek.

Rendezvénysorozattal ünnepli jubileumát a Kós Károly Egyesülés

2019.10.01

Kultúra

Országszerte rendezvényekkel ünnepli fennállásának 30. évfordulóját a Kós Károly Egyesülés (KKE).

Kiállok érted

2019.09.25

Aktuális

A Szigetváron megtartott bűnmegelőzési rendezvényen több mint százan vettek részt.

Török zenekar jön közös baráti koncertre Szigetvárba

2019.08.25

Helyi hírek

Augusztus 22 - 26-ig a Szigetvári Zrínyi Miklós Fúvószenekar, a Szigetvári Fúvósokért Alapítvány és Szigetvár Város Önkormányzatának vendégeként városunkban tartózkodik az Edirnei Városi Fúvószenekar Törökországból. A két fúvószenekar közös hangversenye 2019. augusztus 24-én, szombaton 17 órakor kezdődik a Zrínyi téren, rossz idő esetén a Vigadóban. Mindenkit sok szeretettel várunk!

Megújult a szigetvári Spar

2019.07.12

Helyi hírek

Országszerte négy üzletet modernizáltak mintegy 1,5 milliárd forintból.

Átadták a felújított szigetvári Micimackó és Zöldmanó Óvodát

2019.06.22

Aktuális

Ünnepélyesen átadták a szigetvári Micimackó és Zöldmanó óvodát és bölcsődét, az intézmények a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében újultak meg.

Enyhítették a volt szigetvári polgármester kérésének megfelelően szavazó képviselő börtönbüntetését

2019.02.19

Aktuális

Jogerősen két évről egy évre enyhítette kedden a Pécsi Ítélőtábla egy volt szigetvári önkormányzati képviselő börtönbüntetését, aki a baranyai város volt polgármesterének kérése szerint szavazott - derül ki a táblabíróság keddi, az MTI-hez eljuttatott közleményéből.

Felújítják a szigetvári Páduai Szent Antal Plébániatemplomot

2018.10.19

A kormány 192 millió forintos támogatást nyújt a szigetvári Páduai Szent Antal Plébániatemplom felújításához - mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára csütörtökön a baranyai városban.

Elindult a megyei befektetés-ösztönzési projekt – Komlón és Szigetváron tesztelik a módszert

2018.09.14

Első körben Komlón és Szigetváron tesztelik az a módszert, amelynek célja a befektetések ösztönzése Baranya megye településein. Az eredmények alapján a tervek szerint a megye többi települése és a megyeszékhely, Pécs is bekapcsolódik majd a programba.

Azonosították a mohácsi csata török győzelmi emlékművének, későbbi első keresztény mementójának helyét

2018.08.27

A szigetvári Szulejmán-sírkomplexum feltárói azonosították az 1526-os mohácsi csata után a helyszínen az oszmán seregek által emelt győzelmi emlékmű helyét. A törökök kiűzését követően 1687-ben a Mohács melletti építményt kápolnává átalakították, amely így a csata legelső keresztény mementójává, a visszafoglalás szimbólumává vált.

Napelemmel szerelnek fel 11 iskolát Szigetvár környékén

2018.08.17

A városban két intézményt fejlesztenek, valamint a járás 9 másik településében is fotovoltaikus elemet helyeznek el az épületek tetején.

A rendőri hivatást népszerűsítik Baranya megyében

2018.06.29

Aktuális

A jövő héten Szigetváron és Pécsett várják a határvadász-képzés iránt érdeklődőket.

Ifjúsági verseny Szigetváron

2018.04.08

Aktuális

Szigetvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség a Vöröskereszttel és a Rendőrséggel, a több éves hagyományoknak megfelelően, közösen rendezte meg a felmenő rendszerű ifjúsági versenyeiket, így a Katasztrófavédelmi Ifjúsági Versenyt is.