2024.03.29, Péntek
Értékes adományokkal gazdagodhatnak a pécsi rászoruló családok
Nagy István Bognár Szilvia alpolgármestertől vette át Gilbert Varga adományát (pecsma.hu)

Értékes adományokkal gazdagodhatnak a pécsi rászoruló családok

pecsma.hu

2020.05.12. 14:38

Elsősorban digitális oktatás céljából hasznosítják a tableteket, azoknak nagy segítség, akik nem jutnak megfelelően internethez.

Értékes adományokkal gyarapodott az Esztergár Lajos Család- és Gyermekjóléti Szolgálat és Központ Gilbert Varga, a Pannon Filharmonikusok vezető karmesterének jóvoltából. Húsz tabletet már a hétfői nap során átadták az intézménynek, az élelmiszerekből álló csomagok is nemsokára érkeznek a nehezebb helyzetben lévő családok számára.

A magyar felmenőkkel rendelkező Gilbert Varga az EKF-programsorozat óta van jelen Pécs kulturális életében. Gyakori rendszerességgel vendégkarnagya volt a Pannon Filharmonikusoknak egészen 2019-ig, mikor is ősztől Bogányi Tiborral karöltve a pécsi zenekar vezető karmestere lett. A pécsi kötődés kapcsán érett meg benne a gondolat a vírushelyzetben magukra maradt, nehéz helyzetű helyi családok támogatására, az önkormányzat segítségét kérte a lebonyolításban.

Nagy István, a család- és gyermekjóléti szolgálat vezetője elmondta, számos célra fogják tudni majd használni a készülékeket.

– Elsősorban digitális oktatás céljából hasznosítjuk a tableteket, azoknak nagy segítség, akik nem jutnak megfelelően internethez. Kiscsoportos foglalkozások formájában próbálunk nekik segítséget nyújtani. Gondolunk a nyárra is, amikor jó szolgálatot tudnak tenni az iskolai felzárkóztatásban. Ráadásul kulturális téren is hasznos lehet: komolyzenei, művészeti előadásokhoz férhetünk hozzá – mondta.

 

pecsma.hu

Az adomány második felét a 700 ezer forint értékű sok-sok élelmiszer jelenti, amiből mi 15 forint értékben fogunk csomagokat összeállítani. A tartós élelmiszereket és tisztálkodószereket tartalmazó csomagok komoly segítséget jelentenek egy-egy rászoruló család számára, számos helyen elvesztették a munkahelyüket, veszélybe került a megélhetésük. Várhatóan a jövő hét folyamán az élelmiszerek is megérkeznek.

Nagy István végül az intézmény dolgozói és a rászoruló családok nevében is megköszönte a segítséget, a támogatást.

Gilbert Varga 2019 óta vezető karmester a Pannon Filharmonikusoknál

 

Helyi hírekPécsadományok