2024.07.15, Hétfő
Közel 400 millió forintból újul meg a pécsi német iskolaközpont óvodája
Illusztráció (pixabay.com)

Közel 400 millió forintból újul meg a pécsi német iskolaközpont óvodája

MTI

2020.08.26. 16:56

A munkálatok során az épületet egységes külső szigeteléssel és új nyílászárókkal látják el, felújítják a fűtési rendszert, valamint a belső tereket, továbbá megújul a melegítőkonyha is.

Kezdetét vette a Magyarországi Németek Országos Önkormányzatának (MNOÖ) idei legnagyobb beruházása, a pécsi német iskolaközpont óvodájának 370 millió forintos felújítása.

A nemzetiségi önkormányzat közleményében azt írták, az augusztus közepétől zajló, egy évig tartó beruházás során a pécsi Koch Valéria Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda, Kollégium és Pedagógiai Intézet pécsi óvodáját teljesen felújítják.

A Miniszterelnökség Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkársága bruttó 300 millió forintos támogatásával folyó munkálatok során az épületet egységes külső szigeteléssel és új nyílászárókkal látják el, felújítják a fűtési rendszert, valamint a belső tereket, továbbá megújul a melegítőkonyha is. A korszerűsítés mellett bővül is az épület is: ráépítéssel új, napfényes termeket - egy tornaszobát és egy nevelői szobát - alakítanak ki - közölte a szervezet.

A fenntartó, az országos német önkormányzat az intézménybe járó gyermekeket az építkezés alatt két másik óvodában helyezte el.

A közleményben emlékeztettek arra, hogy az MNOÖ intézményfenntartóként az elmúlt években számos fejlesztést végzett Baranya megye legnagyobb német nemzetiségi oktatási komplexumának épületein. A két óvodát, általános és középiskolát, kollégiumot és pedagógiai intézetet magában foglaló intézményben korábban lezajlott az általános iskola, majd az egyik óvoda komplex felújítása, az iskola menzájának modernizálása.

Az iskolaközpont óvodáiba és iskoláiba mintegy 1100 gyermek jár.

Helyi hírekPécsóvodafelújításóvodafejlesztésnevelés