2024.02.21, Szerda
A Pécsen munkát vállalók közlekedését is segíti az új kerékpárút
Illusztráció: Bernát Benjámin/magyarepitok

A Pécsen munkát vállalók közlekedését is segíti az új kerékpárút

MTI

2020.09.17. 09:45

A 2011-ben elkészült, Pécset Pellérddel összekötő kerékpárút folytatása épül meg Pellérd és Aranyosgadány között.

Csaknem négyszázmillió forintból épül kerékpárút a baranyai Pellérd és Aranyosgadány között. A Pécsen munkát vállalók közlekedését is segíti az a kerékpárút, amely a megyeszékhelytől nyugatra fekvő Pellérd és a vele szomszédos Aranyosgadány között csaknem négyszázmillió forintos fejlesztési forrás segítségével épül meg egy éven belül - közölte a Baranya megyei önkormányzat.

 

Nyolc kilométeres szakaszt építenek

A teljes egészében a pellérdi önkormányzat által a Terület- és településfejlesztési operatív program (Top) keretéből elnyert 382 millió forintos támogatásból,

mintegy nyolc kilométer hosszan létesülő kerékpárút kivitelezése a közelmúltban kezdődött, annak átadását jövő év második felében tervezik.

A beruházás konzorciumi partnere, a Baranya megyei önkormányzat az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, hogy a beruházással a 2011-ben elkészült, Pécset Pellérddel összekötő kerékpárút folytatása épül meg, a kivitelezést követően így a pécsi iparterületek is elérhetővé válnak a közeli településeken élő, onnan kerékpárral ingázó lakók számára.

Helyi hírekPellérdAranyosgadányTOPkerékpárút