2024.07.15, Hétfő

TOP

Több mint hathektáros ipari parkot létesítenek Harkányban

2022.02.09

Helyi hírek

A beruházástól azt várják, hogy segítségével Harkány gazdasága kevésbé függ majd az idegenforgalomtól, és ez új lehetőségeket kínál az ipari, agráripari vállalkozások számára.

Kerékpárút épült több mint százmillió forintos beruházással az Ormánságban

2022.01.31

Helyi hírek

Több mint ezer méteren alakítottak ki új, kerékpárok közlekedésére alkalmas szakaszokat a kisváros központjában.

Kerékpárúttal kötötték össze Pécsen a belvárost a keleti résszel

2020.07.17

Gazdaság

Elkészült Pécsen az a mintegy két kilométeres kerékpáros útvonal, amely a baranyai megyeszékhely keleti részét kapcsolja össze a belvárossal - közölte a város önkormányzata az MTI-vel.

Megújult az óvoda Pécs keleti külvárosában

2020.05.27

Aktuális

Megújult az óvoda Pécs hirdi városrészében csaknem százmillió forintos európai uniós, valamint önkormányzati forrás felhasználásával, a gyermekek e héttől vehették birtokba az intézményt - tájékoztatta a baranyai megyeszékhely önkormányzata az MTI-t.

Felépült az új óvoda és bölcsőde Bólyban

2019.11.11

Aktuális

Ünnepélyes keretek között adták át az újonnan épült bölcsődét és óvodát Bólyban. A város a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében 400 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a közel 500 millió Ft összegű „Bólyi Óvoda és Bölcsőde építése” című projekt megvalósítására.

Félmilliárd forintból újult meg Mohácson a Szepessy park és környéke

2019.06.12

Aktuális

Átadták a több mint félmilliárd forintból megújult 2,5 hektáros Szepessy parkot Mohácson - tájékoztatta a mohácsi önkormányzat szerdán az MTI-t.

Több mint 985 millió forint támogatást nyert el Pécs

2018.12.22

Gazdaság

Pécs Város Önkormányzata az "Infrastruktúrafejlesztés a pécsi Déli Ipari Parkban" tárgyú pályázaton nyert el támogatást a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében meghirdetett felhívásán, melyek köszönhetően már megkezdődött az elsősorban közműfejlesztés célú beruházás.

Nagy segítség a most átadott Szociális Tálalókonyha a szabadszentkirályi időseknek

2018.12.18

Aktuális

A negyven férőhelyes épület a falu közepén található, könnyen megközelíthető, akadálymentes.

Mintegy négyszázmilliós bölcsőde- és óvodafelújítás indult Szigetváron

2018.10.18

Aktuális

Mintegy négyszázmillió forintos európai uniós forrásból bővítik és modernizálják a szigetvári óvodákat és bölcsődéket, a kivitelezési munkálatok már megkezdődtek - tájékoztatta a Baranya Megyei Önkormányzat az MTI-t.

Félmilliárdból újul meg Mohácson a Szepessy park és környéke

2018.09.20

Aktuális

Félmilliárd forintból újul meg Mohácson a 2,5 hektáros zöldfelületű Szepessy park, a környező utakat, járdákat és parkolókat is felújítják - közölte a Duna-parti város polgármestere az MTI-vel.

Szászváron bölcsőde épül, Mágocson bővítik az óvodát

2018.06.27

Aktuális

Az észak-baranyai Szászváron 28 ágyas bölcsőde épül, a közeli Mágocs óvodáját pedig átalakítják és bölcsődei szárnnyal bővítik - tájékoztatta a megyei önkormányzat az MTI-t.

Csaknem hétmilliárdból újítják fel baranyai közutakat 2019 végéig

2018.05.09

Központi költségvetési és európai uniós forrásból újul meg 2019 végéig Baranya úthálózata; mintegy 40 helyszínen, együttesen 72 kilométer hosszúságú szakaszon újítják fel az utakat - hangozott el szerdán sajtótájékoztatón, Pécsen.

110 milliárd forintból indul országos bölcsőde- és óvodafejlesztési projekt

2018.03.30

A gyermekek életkörülményeinek javítása a jövőbe való befektetés, ezért országosan 110 milliárd forintból végeznek bölcsőde- és óvodafejlesztéseket - jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) család és ifjúságpolitikáért felelős családügyi államtitkára csütörtökön Pécsett.

Iparterületté fejlesztik az egykori lőszerraktárakat Pellérden

2018.03.07

Több mint 460 millió forintos európai uniós támogatással 16 hektáros korszerű iparterületté fejlesztik az egykori honvédségi lőszerraktárakat a Péccsel szomszédos Pellérden

Félmilliárdos városrehabilitációs program indul Mohácson

2018.02.09

Félmilliárd forintos európai uniós forrásból indul városrehabilitációs program Mohács Újváros elnevezésű településrészén - tájékoztatta a Duna-parti város önkormányzata az MTI-t.

Csaknem kétszázmillió forintos beruházással fejlesztik a kerékpáros közlekedést Baranyában

2022.02.08

Helyi hírek

A fejlesztéssel jelentősen javul a megyeszékhely és Mohács közötti kerékpáros kapcsolat.

A Pécsen munkát vállalók közlekedését is segíti az új kerékpárút

2020.09.17

Helyi hírek

A 2011-ben elkészült, Pécset Pellérddel összekötő kerékpárút folytatása épül meg Pellérd és Aranyosgadány között.

Megkezdődhet az új pécsi vásárcsarnok építése

2020.07.16

Aktuális

Az új pécsi vásárcsarnok megépítéséhez szükséges kiegészítő forrásról is döntött szerdai rendkívüli ülésén a baranyai megyeszékhely önkormányzatának közgyűlése, ennek értelmében megindulhat a több mint hárommilliárd forintból, javarészt fejlesztési forrásból finanszírozott létesítmény kivitelezése.

Háromszázmillió forintból fejlesztik a kerékpáros közlekedést Pécsen

2020.02.28

Aktuális

Háromszázmillió forintból fejlesztik a kerékpáros közlekedés feltételeit a baranyai megyeszékhely belvárosában márciustól - közölte a pécsi önkormányzat pénteken az MTI-vel.

Átadták a felújított szigetvári Micimackó és Zöldmanó Óvodát

2019.06.22

Aktuális

Ünnepélyesen átadták a szigetvári Micimackó és Zöldmanó óvodát és bölcsődét, az intézmények a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében újultak meg.

Egészségfejlesztés a csúcson: Megújul az ország legmagasabb pontja

2019.05.22

Aktuális

A fejlesztés eredményeként színvonalas környezet és modern eszközökkel felszerelt játszótér is várja majd a látogatókat.

163 milliós TOP forrásból korszerűsítik a komlói sportlétesítményeket

2018.12.20

Két komlói sportlétesítménynek: a városi sportcsarnoknak és a KBSK futófolyosójának az energetikai korszerűsítésére nyert pályázati pénzt a városi önkormányzat.

Napelemekkel korszerűsítenek a komlói óvodák

2018.11.03

Aktuális

Tovább folytatódik az önkormányzati tulajdonú épületek energetikai korszerűsítése Komlón. A kilenc ingatlant, közte több óvodát is érintő projekt több mint 155 millió forintból, teljes egészében uniós forrásból készül el a következő másfél évben.

Megújult orvosi rendelőben várják a márokiakat

2018.10.01

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében megvalósuló beruházásra több, mint húsz millió forintot nyert az önkormányzat.

Megújult a Pécsi-tó zsiliprendszere

2018.07.04

Befejeződött a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében megvalósuló, a Pécsi-tó vízszintjének szabályozhatóságát elősegítő zsiliprendszer rekonstrukciója.

849 millió forintból fejlesztheti a Busójárás színtereit Mohács

2018.05.27

Gazdaság

Készülnek a tervek a Deák-tér megújítására.

Elkészült a bólyi ipari parkba vezető elkerülőút

2018.04.01

Átadták a forgalomnak a bólyi ipari parkba vezető, 295 millió forintos beruházással elkészült mintegy két kilométer hosszú elkerülőutat - közölte a Baranya Megyei Önkormányzat (BMÖ) az MTI-vel.

Közműveket és utat épít Komló Önkormányzata

2018.03.08

Közműveket és utat épít a komlói önkormányzat a Mecsekfalu és Körtvélyes közötti területre. Az európai uniós forrásból elkészülő Határ út mellett kialakítandó ipari telkeken új, munkahelyteremtő vállalkozások telepedhetnek meg.

Négyszázmilliós energetikai korszerűsítés indul a komlói idősotthonban

2018.02.22

Aktuális

Csaknem négyszázmillió forintos európai uniós forrásból energetikai korszerűsítés kezdődik az időseket gondozó komlói Szent Borbála Otthonban - közölte a mecseki város önkormányzata az MTI-vel.

Százmilliós beruházással felújított épületbe költözik a mohácsi védőnői szolgálat

2018.01.26

A korábbinál nagyobb területű, 100 millió forintos beruházással felújított telephelyen működhet tovább tavasztól a mohácsi védőnői szolgálat.