2024.04.23, Kedd
Balogh Enikő kapta a Jó ember-díjat
Illusztráció: pexels.com

Balogh Enikő kapta a Jó ember-díjat

MTI

2020.09.14. 10:43

A díjat minden évben egy olyan ember kapja meg, aki becsülettel, tisztességgel, emberséggel, alázattal végzi munkáját.

Az elmúlt években beteg embertársainak gyógykezelését segítő Balogh Enikő kapta az MTI néhai tudósítója, Káplár László emlékére alapított Jó ember-díjat Pécsen - közölte a kitüntetésről döntő kuratórium.

A díjat és azzal együtt Judit Hagner Németországban élő magyar szobrász, simogató emberi kezet mintázó alkotását a Debreceni Egyetem idén lediplomázott orvostanhallgatója azzal érdemelte ki, hogy számos különféle módon segítette beteg embertársai gyógyulását, gyógyítását.

 

Leukémiás gyerekeknek segít a díjazott

Balogh Enikő leukémiás gyerekeknek rendszeresen színházlátogatásokat, jelmezes kórházlátogatásokat szervez, de karácsonykor a Vígszínház színészeivel közösen a rászorulók megsegítéséért licitet is indított, s előfordult, hogy szponzor segítségével elektromos kisautót ajándékozott a győri gyermekosztály részére. Futással is gyűjtött adományokat alapítványoknak, de megesett az is, hogy levágott hajából paróka készült egy leukémiás kislány részére.

A Jó ember-díjat tizenötödik alkalommal ítélte oda az MTI 2003-ban, hosszan tartó súlyos betegség után elhunyt baranyai szerkesztőségvezetőjének emlékére, egyben a Káplár László által képviselt értékrend megőrzésére létrejött alapítvány.

A díjat minden évben egy olyan ember kapja meg, aki becsülettel, tisztességgel, emberséggel, alázattal végzi munkáját, mindezen felül embertársainak ad jót, inspirációt, segítséget, megnyitja mások előtt a képzeletbeli ajtókat, kitapossa előttük az utat - jelezték a közleményben.

Helyi hírekPécsJó ember-díjsegítségnyújtásbetegséggyermek