2024.03.19, Kedd
Melyik a legnépszerűbb városrész Pécsen?
Illusztráció: pexels.com

Melyik a legnépszerűbb városrész Pécsen?

ingatlan.com

2020.09.24. 11:19

A Pécs belvárosában lévő lakóingatlanok iránt a legnagyobb a kereslet: az érdeklődők 11 százaléka szeretne itt lakást vásárolni.

Pécsen a használt lakások és családi házak négyzetméteréért szeptemberben 331 ezer forintot kértek az eladók. A legnépszerűbb városrészben, a belvárosban viszont 393 ezer forintot kell adni értük. Pécsen belül a Kertváros, Uránváros, Mecsekoldal városrész lakóingatlanai tartoznak még a legkeresettebbek közé. Rókusdomb számít a legdrágább területnek, itt 557 ezer forintért kínálják a lakóingatlanok négyzetméterét.

Lendületes emelkedést mutatott a múlt év végéig, illetve a koronavírus-járvány magyarországi megjelenéséig az országos lakáspiac. A boom, azaz a kereslet és az árak növekedése a fővárosban indult 2014-ben, majd fokozatosan vidéken is egyre jobban pörgött fel a piac vidéken is. Az élénkülés nem volt egyenletes az országon belül és a városokon belül is nagyon eltérően alakult a kereslet.


Hagyomány és dinamika

“Egy-egy városban vannak hagyományosan, azaz évtizedek óta felkapottabb területek, például a város központi, belső részei. Ugyanakkor mindenhol van egy dinamikája a helyi lakáspiacnak. Azaz vannak átmenetleg vagy tartósabban felélénkülő városrészek is” - mondta Balogh László, az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője. „Például, ha egy városrészben nagyon leszűkül a kínálat és megugranak az árak, akkor sok esetben a szomszédos területek kezdenek felpörögni.” – tette hozzá a szakértő.


Pécsi legek

Szeptember közepén a kínálatban szereplő lakások és családi házak négyzetméterárának mediánja 331 ezer forint volt. Ez azt jelenti, hogy az eladó lakóingatlanok fele ennél alacsonyabb, a másik fele pedig magasabb áron szerepel a kínálatban.

A Pécs belvárosában lévő lakóingatlanok iránt a legnagyobb a kereslet: az érdeklődők 11 százaléka szeretne itt lakást vásárolni. Ezekért a lakóingatlanokért négyzetméterenként 393 ezer forintot kérnek a tulajdonosok. Szintén népszerű a vevőjelöltek körében

  • a Kertváros,
  • Uránváros,
  • Mecsekoldal városrész,

ezekben 301-403 ezer forintnál járnak a négyzetméterárak. A legmagasabb 557 ezer forintos medián négyzetméterár pedig a rókusdombi lakóingatlanokat jellemzi.

Helyi hírekPécslakáspiacingatlan eladásMecsek