2024.03.05, Kedd
Új kancellárok két élvonalbeli egyetemen
Illusztráció: pexels.com

Új kancellárok két élvonalbeli egyetemen

Innovációs és Technológiai Minisztérium

2020.09.25. 09:25

A Pécsi Tudományegyetem kancellára a baranyai megyeszékhely korábbi alpolgármestere, Decsi István lesz.

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter javaslatára 2020. október 1-jétől Pavlik Lívia a Semmelweis Egyetemen, Decsi István pedig a Pécsi Tudományegyetemen látja el a kancellári feladatokat - derült ki az Innovációs és Technológiai Minisztérium sajtóközleményéből.

Pavlik Lívia idén augusztus végéig a Budapesti Corvinus Egyetemen töltötte be a kancellári posztot. A Pécsi Tudományegyetem kancellára a baranyai megyeszékhely korábbi alpolgármestere, Decsi István lesz.

Az intézmények gazdasági-pénzügyi vezetőiként működő kancellárok legfontosabb feladata az egyetemek zavartalan és stabil működtetésének biztosítása.

A felsőoktatásban bevált kancellári rendszer 2019 óta már a szakképzés megerősítését is szolgálja.

A Semmelweis Egyetem a legjobban teljesítő magyar felsőoktatási intézmény a világ 93 országának legjobb ezerötszáz egyetemét értékelő Times Higher Education legutóbbi rangsora szerint. A Pécsi Tudományegyetem a közelmúltban közzétett listán a tavalyi évhez képest egy kategóriával lépett előre.

A kormány célja, hogy a hazai egyetemek korszerű, a gazdasági igényekhez igazodó, nemzetközi szinten is versenyképes képzési kínálatot biztosítsanak a magyar fiatalok számára. Fontos elvárás, hogy a felsőoktatási intézmények központi szerepet töltsenek be a kutatás-fejlesztésben és innovációban. A kancellárok e törekvések valóra váltásához biztosítanak szilárd hátteret a professzionális gazdálkodás feltételeinek megteremtésével, fenntartásával.

Helyi hírekPécsPécsi TudományegyetemITMkancellária rendszeregyetemgazdaságpénzügy