2023.11.28, Kedd
Elkezdődtek az Őszi könyvtári napok Pécsen
Illusztráció: pexels.com

Elkezdődtek az Őszi könyvtári napok Pécsen

MTI

2020.10.07. 08:37

Olyan népszerű szerzők is Baranyában vendégeskednek, mint Ott Anna, Szvoren Edina, Csordás Gábor, Tari Annamária, Bosnyák Viktória, Kiss Tibor Noé, Háy János és Lackfi János.     

Író-olvasó találkozók, könyvbemutatók, gyermekprogramok, kiállítások és szakmai rendezvények is színesítik a baranyai Csorba Győző Könyvtár hétfőn indult - Őszi könyvtári napok címet viselő - rendezvénysorozatát - közölte az intézmény.

Mint azt a bibliotéka beharangozójában írták, a pécsi és megyei könyvtári feladatokat ellátó intézményben, így a pécsi Tudásközpontban és a fiókkönyvtárakban zajló programok keretében olyan népszerű szerzők is Baranyában vendégeskednek, mint Ott Anna, Szvoren Edina, Csordás Gábor, Tari Annamária, Bosnyák Viktória, Kiss Tibor Noé, Háy János és Lackfi János.     

 

A gyermekeket is várják a rendezvényre

A rendezvény keretében hétfőn délután a Goethe Intézet vándorkiállítása nyílt meg: a pécsi Tudásközpontban látható tárlat a száz éves női választójog témájából kiindulva könyveken, albumokon és magazinokon keresztül mutat be meghatározó fejezeteket a nők társadalmi helyzetét illetően.     

Lackfi Jánost  a "Balassi lájkol, Petőfi kommentel..." című beszélgetésre, míg Szentendrei Judit Mézes cukrászda című könyvének bemutatójára várják, a Tudásközpont zeneműtárában Richard Wagner és Magyarország kapcsolatáról tart előadást Varga Ildikó Wagner-kutató.     

A könyvtár helyismereti gyűjteménye könyvbemutatókkal várja a helytörténet iránt érdeklődőket, aki pedig távoli vidékekre kíváncsi, annak Koltai Péter közlekedésmérnök, könyvszerkesztő és korrektor, világutazó a rendezvénysorozat keretében több alkalommal is egzotikus helyekről mesél.     

Október 10-én délután a gyerekekkel ünnepel a könyvtár, hiszen éppen tíz esztendeje lesz, hogy az Európa Kulturális Fővárosa program keretében megnyílt a térség legnagyobb gyermekkönyvtára. A program keretében kézműves foglalkozások, vetítés, kiállítás várja a kicsiket.     

A bőbebb tájékoztatás a csgyk.hu oldalon és a bibliotéka hivatalos Facebook-oldalán olvasható.

Helyi hírekPécskönyvtárCsorba Győző Könyvtárprogramokirodalom