2024.04.24, Szerda
Online közvetítések várják a Pannon Filharmonikusok közönségét
Illusztráció: pixabay.com

Online közvetítések várják a Pannon Filharmonikusok közönségét

pfz.hu

2020.11.14. 11:30

A Pannon Filharmonikusok a hatályos szabályozás figyelembe vételével dolgozik és egyes hangversenyeit élőben közvetíti közönségének a Kodály Központból.

A Pannon Filharmonikusok a Kodály Központ és a Müpa üzemeltetőjével összhangban hozza meg hatályos szabályozásait a koncertek látogatására vonatkozóan, a hatályos rendeletek és a legnagyobb fokú biztonság érdekében - írja a pfz.hu.

A zenekar a 30 napon belül meghirdetett koncertjeit elhalasztja, az azokra megvásárolt bérletek és jegyek érvényesek lesznek a pótkoncertekre, amelyek időpontjáról és műsoráról tájékoztatni fogja a közönséget. 2020. november 10-től a Magyar Kormány új rendelkezései léptek életbe. A Pannon Filharmonikusok a hatályos szabályozás figyelembe vételével dolgozik és egyes hangversenyeit élőben közvetíti közönségének a Kodály Központból.

  • A pécsi Kodály központba szóló bérlettel rendelkező közönsége számára ingyen biztosítja a streamhez, azaz az élő közvetítéshez való hozzáférést.
  • Amennyiben nem váltják vissza a jegyeiket, a pécsi koncertek jegyvásárlói számára is díjmentes hozzáférést ad.
  • A korlátozások miatt elhalasztott koncertek eredeti napján, este 20.00 órakor közvetítik a hangversenyeket a Kodály Központból (legközelebb november 21-én, december 9-én).
  • A november 14-i Csigaház gyermekprogram elmarad, a belépőjegyek visszaválthatóak.  
  • Az eredetileg november 12-ére tervezett, Kortárs közjáték címet viselő, izgalmas és nagyon friss zenei programot és egyben egy ősbemutatót kínáló koncertet későbbi időpontban pótoljuk. A versenymű  a járvány első szakaszában készült el, annyira élő a műfaj, hogy a legnagyobb közösségi oldalon követhetjük a mű sorsát, itt osztja meg gondolatait Donghoon Shin, a fiatal zeneszerző az érdeklődőkkel, itt nézhetjük meg Boon Hua Lien karmester Kodály Központ előtt pár napja készített kis videóüzenetét. A versenymű Baráti Kristóf és a Pannon Filharmonikusok számára készült, mindkét művész az Eötvös Péter Kortárs Zenei Alapítvány mentorprogramjában vesz részt.

 

November 21-én Könnyek és csínyek (áthúzás az eredetiben!) című koncertjét közvetíti élőben a zenekar a Kodály Központ hangversenyterméből, az est dirigense Varga Gilbert vezető karmester, közreműködik Bogányi Gergely Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zongoraművész, aki a magyar mérnökökkel kifejlesztett Bogányi-zongorán játssza ezen az esten Wolfgang Amadeus Mozart c-moll zongoraversenyét.

A cím beszédes: az eredeti zenei program meg kellett változzon, egyszerűen áthúztuk a cím felét, a közönség nem látogathat a Kodály Központba, maradt a könnyek szó. Ugyanakkor örömteli, hogy a kapcsolat fenntartható, a zenekar játszik és az élmény átadható, hacsak csak online is, azonban élőben a közvetítés, a technika segítségével.

December 9-én a Kodály Központ első nyilvános hangversenyének idén 10 éves jubileumán Emlékképek című ünnepi hangversenyünket közvetítjük, vezényel Bogányi Tibor, közreműködik Ránki Dezső Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zongoraművész.

Helyi hírekPécsPannon FilharmonikusokKodály KözpontKoronavírus