2024.04.21, Vasárnap
Sűrűbb buszjáratok Pécsen
Illusztráció: Nagy Mihály/magyarepitok.hu

Sűrűbb buszjáratok Pécsen

univpecs.com

2020.11.17. 09:59

Újra elindítják a dedikált „Egészségügyi Dolgozói Járatot” a jelenlegi menetrenden felüli járatként.

A Tüke Busz Zrt. október közepe óta 15 járműre szerelt utasszámláló okoskamera segítségével gyűjt adatokat a járművek kihasználtságáról - írja az univpecs.com. A mért utasszámok alapján a jelenleg érvényben lévő őszi menetrendhez képest a társaság - a kormányrendeletben előírt terv készítése során - az alábbi sűrítéseket tartotta indokoltnak, amit a kormányhivatal jóváhagyott.

Az uránvárosi autóbusz pályaudvarról egyes járatok esetében további tartalék járműveket vezényelnek ki, amelyeket rásegítő járatként - elsősorban a 2-es és 4-es autóbuszok vonalán - az utasforgalom függvényében indítanak útnak. Egy járaton már korábban történt sűrítés, ezt a Tüke Busz Zrt. továbbra is fenntartja. A nagyobb munkáltatók irányába a már korábban bevezetett járatsűrítést szintén fenntartják. A nagyobb foglalkoztatók felé közlekedő járatok forgalmát emellett folyamatosan vizsgálják, amennyiben a járatok utasszáma indokolja, kapacitásbővítéssel növelik az indított járatok számát.

Fentieken túl a Tüke Busz Zrt. egyeztetéseket kezdeményezett a PTE Klinikai Központjával. Az utazási igényeket követő felmérés alapján szükség szerint újra elindítják a dedikált „Egészségügyi Dolgozói Járatot” a jelenlegi menetrenden felüli járatként.

A kormányzati intézkedések hatására egyébként a Tüke Busz Zrt. a járatok kihasználtságának csökkenésére számít.

 Este nyolc után változatlan a menetrend!

Azok a munkavállalók, akik este 8 óra után indulnak otthonukba a munkahelyükről, vagy munkájuk este 8 óra után kezdődik, a Tüke Busz Zrt. járataival továbbra is a megszokott menetrend szerint utazhatnak. Amennyiben indokolt, a Tüke Busz Zrt. az utasforgalom függvényében módosítja menetrendjét, amelyről azt megelőzően tájékoztatást ad. 

Helyi hírekPécsPécsi TudományegyetemTüke Busz Zrtbuszjárat