2024.04.17, Szerda
Felújítják a pécsi Bánki Donát Utcai Általános Iskolát
Illusztráció: pixabay.com

Felújítják a pécsi Bánki Donát Utcai Általános Iskolát

MTI

2020.12.22. 08:40

Az energetikai korszerűsítés kiterjed a tornaterem mellett uszodát is magában foglaló épület homlokzatának és tetőszerkezetének szigetelésére, a külső nyílászárók cseréjére, "vandálbiztos" termofejekkel ellátott radiátorok felszerelésére, illetve napelemes rendszer telepítésére is.

Megújul a pécsi Bánki Donát Utcai Általános Iskola, a jövő januárban kezdődő és az év őszére befejeződő beruházás mintegy 745 millió forintba kerül - tájékoztatta a városi önkormányzat közleményben az MTI-t.

Azt írták, hogy az európai uniós és hazai pályázati támogatást élvező komplex energetikai korszerűsítés kiterjed a tornaterem mellett uszodát is magában foglaló épület homlokzatának és tetőszerkezetének szigetelésére, a külső nyílászárók cseréjére, "vandálbiztos" termofejekkel ellátott radiátorok felszerelésére, illetve napelemes rendszer telepítésére is.

A város önerőből finanszíroz több, a pályázatból nem támogatható, de az épület korszerűsítéséhez kapcsolódó munkát, így egy új tűzjelző rendszer kiépítését, az épület belső festését és a külső lépcső felújítását.

Az önkormányzat kiemelt célja ingatlanjai, elsősorban közintézményei energetikai korszerűsítse, amelyekkel az épületek üzemeltetése gazdaságosabbá, fenntarthatóbbá válik, hozzájárulva a klímavédelemhez, Pécs zöldvárosi törekvéseihez - olvasható a közleményben.

Helyi hírekPécsiskolafelújítás