2024.03.29, Péntek
Lego betlehemépítő-versenyt tartottak a Komlói Kodály Zoltán Katolikus Általános Iskolában
Illusztráció: pixabay.com

Lego betlehemépítő-versenyt tartottak a Komlói Kodály Zoltán Katolikus Általános Iskolában

pecsiegyhazmegye.hu

2020.12.27. 11:10

Négy korosztály mutathatta meg, mit is rejt a legós doboza, és azon túl mit jelent számára a karácsony titka, Jézus Krisztus születése?

Nagy sikerrel zárult az első "kodályos" Lego betlehemépítő-verseny, amelyet a Komlói Kodály Zoltán Ének-zenei Katolikus Általános Iskola és Óvoda karácsonyváró programként hirdetett meg - olvasható a pecsiegyhazmegye.hu oldalon.

Kovács József káplán atya szava így fogalmazott a kezdeményezés kapcsán:

"Gyorsan útra keltek és megtalálták Máriát, Józsefet és a jászolban fekvő gyermeket." (Vö. Lk 2,16)

Ezen lukácsi idézettel indította útra az idei adventben a Komlói Kodály Zoltán Ének-zenei Katolikus Általános Iskola és Óvoda karácsonyváró legóépítő pályázatát. 4 korosztály mutathatta meg, mit is rejt a legós doboza, és azon túl mit jelent számára a karácsony titka, Jézus Krisztus születése?

A keresztény ember nyitott szemmel jár a világban és keresi benne a megtestesült Igét: Jézus Krisztust. Ahogy Assisi Szent Ferenc is a saját korában fellelhető, mindenki által ismert anyagok felhasználásával elevenítette fel az első karácsonyt, úgy a "kodályosok" is a XXI. század legtöbb gyermekjátékai között megtalálható, kedvelt építőjáték, a legó segítségével jelenítették meg a betlehemi születéstörténetet.

Helyi hírekKomlói Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola és ÓvodaKarácsonylegó