2024.03.19, Kedd
Többnyire továbbra is stagnál a szennyvízben mért koronavírus-koncentráció
Illusztráció: pixabay.com

Többnyire továbbra is stagnál a szennyvízben mért koronavírus-koncentráció

MTI

2021.01.19. 10:17

Pécsen az átlagosnál magasabb az új koronavírus koncentrációja.

Továbbra is többnyire stagnál a szennyvízben mért koronavírus-koncentráció - közölte a koronavirus.gov.hu. Azt írták: a második héten a szennyvízmintákban mért átlagos SARS-CoV-2-koncentráció országosan továbbra sem mutat jelentős változást.

Az elmúlt héten emelkedő tendenciát Győrben, Pécsett és Szombathelyen mértek, csökkenőt pedig Szekszárdon, Szolnokon és Veszprémben. Az új koronavírus koncentrációja Debrecenben, Győrben, Salgótarjánban, Szegeden, Veszprémben, Zalaegerszegen, valamint öt Budapest környéki településen (Tököl, Biatorbágy, Szigetszentmiklós, Budakeszi, Százhalombatta) már alacsony, Pécsen azonban az átlagosnál magasabb.

Kiemelték, hogy a kedvező tendencia fenntartásáért továbbra is fontos a járványügyi szabályok betartása: mindenki tartsa be a kijárási korlátozásokat, akinek pedig tünetei vannak, ne menjen közösségbe, maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát. Fontos a legalább másfél méteres távolság megtartása, a maszk viselése, valamint a gyakori és alapos kézmosás is - írták.

Helyi hírekPécsSzekszárd Koronavírusszennyvíz