2024.03.04, Hétfő
Új pályázatot írnak ki a pécsi Janus Pannonius Múzeum igazgatói posztjára
Illusztráció: pexels.com

Új pályázatot írnak ki a pécsi Janus Pannonius Múzeum igazgatói posztjára

MTI

2021.02.07. 08:51

A pécsi és baranyai múzeumok nagy részét üzemeltető JPM igazgatójának ötéves megbízása idén január végén járt le, a pozíció betöltésére pedig szeptember végén hirdetett meg pályázatot a pécsi önkormányzat.     

Ismét pályázaton várják a jelentkezőket a pécsi Janus Pannonius Múzeum (JPM) igazgatói posztjára, mert a korábbi kiírás eredménytelenül zárult - tájékoztatta a baranyai megyeszékhely önkormányzata az MTI-t.

A közgyűjteményt fenntartó helyhatóság közleményében azt írták, hogy Csornay Boldizsár jelenlegi vezető megbízását az eredménytelen pályázat miatt május végéig meghosszabbították.     

A kommünikében emlékeztettek arra, hogy a pécsi és baranyai múzeumok nagy részét üzemeltető JPM igazgatójának ötéves megbízása idén január végén járt le, a pozíció betöltésére pedig szeptember végén hirdetett meg pályázatot a pécsi önkormányzat.     

Az első pályázatra a múzeum jelenlegi dolgozói közül hárman jelentkeztek; őket egy hétfős szakmai bizottság online hallgatta meg, ugyanakkor a testület tagjai között a múzeum közalkalmazotti tanácsának elnöke is szavazott. Utóbbiról - idézték a közleményben Bognár Szilvia pécsi alpolgármestert - később derült ki, hogy feltehetően jogosulatlanul vett részt a véleményező bizottság munkájában.     

Az alpolgármester szerint ezzel kérdésessé vált a bírálati folyamat érvényessége, így a képviselőtestület a pályázat eredménytelenné nyilvánítását javasolta a polgármesternek és kezdeményezte új igazgatói pályázat kiírását. Az új pályázat kiírásáról Péterffy Attila polgármester a járványügyi veszélyhelyzetben ráruházott jogkörével élve döntött.

Helyi hírekPécsJanus Pannonius Múzeumfőigazgató-váltás