2024.03.19, Kedd
A Földrajz Éjszakájához a PTE is csatlakozik
Illusztráció: pexels.com

A Földrajz Éjszakájához a PTE is csatlakozik

univpecs.com

2021.04.08. 13:38

Az idei pécsi kínálat a földrajz új irányait és a hagyományosnak vélt földrajzi témákat ötvözi, kiegészítve ezt néhány érdekességgel.

Az európai földrajzi társaságokat összefogó ernyőszervezet, az EUGEO, az idei évben április 9-re szervezi hagyományos GeoNight programját - írja az univpecs.com. Az országhatárokon és kultúrákon átívelő nemzetközi rendezvénysorozathoz immár harmadik éve csatlakozik a PTE Természettudományi Kar Földrajzi és Földtudományi Intézete. A 35 résztvevő ország közül Magyarország adja a második legtöbb programot, melyből hatot a #pecsifoldrajz-osok biztosítanak.

Az idei pécsi kínálat a földrajz új irányait és a hagyományosnak vélt földrajzi témákat ötvözi, kiegészítve ezt néhány érdekességgel, mint a Pécs városát éjszakai fényekben bemutató fotópályázat vagy a középiskolai földrajz-verseny, a HunGeoContest éppen aktuálisan zajló országos döntőjéről készülő rövid beszámoló.

2019-ben az első pécsi Földrajz Éjszakáján a személyes jelenlét lehetővé tette éjszakai geocaching szervezését, amelyben a PTE Botanikus Kertjét kellett végigjárni a résztvevőknek. A rendkívül sikeres eseményen 20 csapat vett részt. Tavaly a járványhelyzet miatt már az online tér adott lehetőséget a földrajz jelentőségének hangsúlyozására, ekkor egy virtuális geocaching túra keretében „utaztatták” el az érdeklődőket a világ számtalan pontjára.

A pécsi földrajzosok az online tér lehetőségeit innovatív ötletekkel fűszerezve, szakterületükön élen járva az országban, igyekeznek megmutatni a virtuális tér és/vagy valóság és a geográfia kapcsolódási lehetőségeit.

Az április 9-én, 18 órakor kezdődő online eseményen való részvétel ingyenes, de regisztráció-köteles, további információk itt találhatók: https://www.facebook.com/PTE1367/posts/10159226402411280.

Helyi hírekPécsPécsi Tudományegyetem