2024.03.19, Kedd
A Pécsi Tudományegyetem Egyetemi Levéltárának ítélték a 2020-as Év Levéltára díjat
Illusztráció: pixabay.com

A Pécsi Tudományegyetem Egyetemi Levéltárának ítélték a 2020-as Év Levéltára díjat

MTI

2021.04.14. 08:16

A PTE Egyetemi Levéltára másfél évtizede magas színvonalon végzi szakmai munkáját, kiemelkedő a beágyazottsága az egyetemi életbe és kutatásba.

A Pécsi Tudományegyetem Egyetemi Levéltárának ítélte a 2020-as Év Levéltára díjat a Magyar Levéltárosok Egyesülete - közölte Budapest Főváros Levéltára az MTI-vel.

A közlemény szerint a bíráló bizottság a beérkezett pályázatok alapján egyhangúlag ítélte oda a pécsi intézménynek a díjat, amellyel 2012-es alapítása óta immár kilencedik alkalommal ismerik el a kiemelkedő szakmai tevékenységet folytató levéltári intézményeket.

A döntés indoklásában kiemelték, hogy a PTE Egyetemi Levéltára másfél évtizede magas színvonalon végzi szakmai munkáját, kiemelkedő a beágyazottsága az egyetemi életbe és kutatásba. Magas szintű tudományos munkát végez, amelyet számos kiadvány, kiállítás és konferencia igazol.

Az elismerést hagyományosan a Nyitott Levéltárak programsorozat központi rendezvényén adják át, a koronavírus-járvány miatt azonban idén erre virtuális formában kerül sor - áll az összegzésben.

Helyi hírekPécsi TudományegyetemlevéltárMagyar Levéltárosok Egyesülete