2024.04.25, Csütörtök
Hári József veszi át Vári Attila képviselői helyét a pécsi közgyűlésben
Illusztráció: pixabay.com

Hári József veszi át Vári Attila képviselői helyét a pécsi közgyűlésben

MTI

2021.04.28. 08:39

Vári Attila hétfőn nyújtotta be lemondását a képviselőségről a Magyar Vízilabda Szövetségben betöltött elnöki feladatai miatt.

Hári József pedagógus, a Pécsi Tudományegyetem sportirodájának vezetője veszi át Vári Attila önkormányzati képviselői helyét a pécsi közgyűlésben, mert utóbbi hétfőn benyújtotta lemondását mandátumáról - tájékoztatta a Fidesz pécsi csoportja az MTI-t.

A párt helyi szervezetének közleményében azt írták, hogy a Fidesz-KDNP-Összefogás Pécsért közös listáján a 2019-es önkormányzati választásokon közgyűlési mandátumot szerző Vári Attila hétfőn nyújtotta be lemondását a képviselőségről a Magyar Vízilabda Szövetségben betöltött elnöki feladatai miatt.

Az elnökség döntése értelmében Vári Attila mandátumát a Fidesz-KDNP-ÖPE közös önkormányzati választási listáján soron következő Hári József pedagógus, korábbi önkormányzati képviselő, a Pécsi Tudományegyetem sportirodájának vezetője veszi át.

Pécsen a polgármesterrel együtt 26 tagú a közgyűlés. A többi között a Momentum, a DK, az MSZP és a Jobbik támogatását élvező ellenzéki szövetség, a Mindenki Pécsért Egyesület 17 (ebből egy listás), az LMP egy listás, míg a Fidesz, a KDNP és az Összefogás Pécsért Egyesület alkotta választási szövetség 7 (ebből öt listás) mandátumot szerzett a 2019-es helyhatósági választásokon.

Helyi hírekPécsközgyűlésképviselő választás