2024.03.19, Kedd
Változik a forgalomkorlátozás a pécsi Szigeti úton
Illusztráció: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

Változik a forgalomkorlátozás a pécsi Szigeti úton

univpecs.com

2021.04.11. 14:53

Az utcában teljes szélességben új aszfaltburkolat készül, továbbá a déli oldalon kiépül az új járda és kerékpárút.

A kerékpárút Szántó Kovács János utcától Gyümölcs utcáig tartó szakasza a vártnál hamarabb készen lett, így előbb kezdődnek a II. ütem munkálatai - írja az univpecs.com.

Április 11-ig még az I. ütem szerinti forgalmi rend lesz érvényben. Április 12-én azonban már a II. ütem szerinti lezárásokat vezetik be ideiglenesen oly módon, hogy a Szántó Kovács János utca és a Gyümölcs utca közötti szakaszt visszaadják a forgalomnak és folytatódik a projekt kivitelezése. A Gyümölcs utca és a Lugos utca között a déli oldalon a járda és a déli oldali parkolósáv igénybevételével épül a kerékpárút, továbbá ezen a szakaszon, ezzel egyszerre, a forgalomi sávok igénybevétele mellett a vízvezeték-rekonstrukció is folytatódik.

Az utcában teljes szélességben új aszfaltburkolat készül, továbbá a déli oldalon kiépül az új járda és kerékpárút. A terület biztonságos közlekedése és a II. ütem kivitelezése miatt továbbra is érvényben marad a 30km/órás sebességkorlátozás.
Az útszakaszon érintett (25, 26, 27, 27Y, 28, 28Y, 29) autóbuszok várhatóan 2021. augusztus végéig, illetve a munkálatok befejezéséig terelőútvonalon közlekednek. 

Az átmenő forgalom számára a 6-os út a terelőút.
A gyalogos forgalmat a kivitelezés alá vont területről a másik oldalra terelik.

Helyi hírekPécskerékpárút