2023.03.29, Szerda
A fiatalok szemléletformálása érdekében született megállapodás Baranyában
illusztráció - pixabay

A fiatalok szemléletformálása érdekében született megállapodás Baranyában

MTI

2021.05.15. 10:00

A résztvevő felek a jövőben közösen dolgoznak együtt a fenntartható energiagazdálkodásért, és közös akciókkal vesznek részt a fiatalok szemléletformálásában.

Közös akciókkal a fiatalok szemléletformálásában kíván aktívan részt venni a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) egy, a Pécsi Tudományegyetemmel (PTE) és a Baranya Megyei Önkormányzattal (BMÖ) kötött együttműködés keretében.

A MEKH közleménye szerint a három intézmény szerdán kötött megállapodást arról, hogy a felek a jövőben közösen dolgoznak együtt a fenntartható energiagazdálkodásért Baranya megyében és közös akciókkal vesznek részt a fiatalok szemléletformálásában.

Az együttműködés keretében a PTE Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kara tudományos centrumként vállal szerepet a jövőben a térségi fenntarthatóság erősítésében és a kutatási programok szakmai koordinációjában, míg a BMÖ intézményei felújítása során a környezetbarát beruházásokat tűzte ki célul.

A MEKH az energia- és környezettudatosság emelése, a fenntartható, biztonságos energiapolitika megteremtése érdekében, a rendelkezésére álló eszközökkel segíti az együttműködést - írták.

Helyi hírekPécsPécsi TudományegyetemBaranya Megyei ÖnkormányzatMagyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal