2024.03.04, Hétfő
Ezekkel a darabokkal indul újra az élet a Pécsi Nemzeti Színházban
illusztráció - Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

Ezekkel a darabokkal indul újra az élet a Pécsi Nemzeti Színházban

mti

2021.05.17. 16:33

A bemutatót követően "A miniszter félrelép" a tervek szerint a Pécsi Nyári Színházban is látható lesz.

Három premiert tart júniusban a Pécsi Nemzeti Színház: A miniszter félrelép, a Terror és a Godspell című darabok bemutatóját láthatja a közönség - közölte a teátrum hétfőn az MTI-vel.

Az intézmény közleménye szerint elsőként június 5-én Ray Cooney bohózatát, A miniszter félrelép című darabot adják elő a pécsi színművészek Böhm György rendezésében. A főbb szerepeket Györfi Anna, Stubendek Katalin, Darabont Mikold, Vidákovics Szláven és Lipics Zsolt alakítja. A bemutatót követően a produkció a tervek szerint a Pécsi Nyári Színházban is látható lesz.

Bemutatják a Terror című "interaktív bírósági tárgyalást". A Rázga Miklós rendezésben megvalósuló előadáson a színészek - Tóth András Ernő, Józsa Richárd, Köles Ferenc, Illés Alexa, Urbán Tibor és Stubendek Katalin - a közönséget is bevonják a történetbe.   

A Harmadik bemutató június 22-én kerül a közönség elé: Stephen Schwartz John és Michael Tebelak Godspell című musicaljét Kéri Kitty rendezi és a Rippl-Rónai Művészeti Intézet harmadéves színművész szakos hallgatói adják elő.