2023.03.28, Kedd
Pécs a magyar Salzburggá változik egy estére
illusztráció - pixabay

Pécs a magyar Salzburggá változik egy estére

MTI

2021.05.16. 10:00

Pécsen, Szegeden és Veszprémben tartják idén a Con Spirito Egyházzenei Fesztivál programjait.

Pécsen, Szegeden és Veszprémben kínál programokat idén a Con Spirito Egyházzenei Fesztivál, amelyet május 18. és 23. között rendeznek meg.

A szervező Filharmónia Magyarország Nonprofit Kft. keddi közleménye szerint az idei programsorozat keretében a korábbi évek hagyományaihoz méltó módon fennkölt dallamokkal töltik meg a templomokat, a közönség pedig újra személyesen, a nézőtérről élvezheti majd a hangversenyeket. Ezzel együtt, tették hozzá, élő, online közvetítések továbbra is elérhetőek lesznek.

A rendezvény keretében az egyházzene kimagasló együttesei mellett liturgikus alkalmakra, különleges beszélgetésekre is sor kerül, de még egy online sétára is lehetőség nyílik a nézők számára a pécsi Püspöki Palotában Felföldi László pécsi megyéspüspök kalauzolásával.

A fesztiválon Vashegyi György, az Orfeo Zenekar és a Purcell Kórus május 21-én Veszprémben az Árpád-házi Szent Margit-templomban, május 22-én pedig Pécsen, a Kodály Központban adja elő Conti Missa Sancti Pauli című szerzeményét és Vivaldi Gloriáját.

A Bécsi Zeneművészeti Egyetem Choral Scholájának gregorián műsora - Antanina Kalechyts karvezetésével és Kovács Róbert orgonaművész közreműködésével - május 18-án Veszprémben, május 19-én Pécsen, május 20-án pedig Szegeden hallható.

Mint a közleményben kiemelik,

a fesztivál egyik különlegességeként "Pécs a magyar Salzburggá változik egy estére" május 20-án, amikor egy koncerten öt orgona szólal meg öt kiváló művész és Sebestyén Márta énekművész közreműködésével.

A Pécsi bazilikában Nagy László Adrián, Kovács Szilárd Ferenc, Szamosi Szabolcs, Schallinger Foidl Artúr, valamint Kővári Péter foglal majd helyet a hangszerek királynője előtt.

A rendezvény további részleteiről a http://filharmonia.hu/ oldalon lehet tájékozódni.

Helyi hírekPécsklasszikus zeneFilharmónia Magyarországorgonakoncertorgonamuzsika