2024.04.16, Kedd
Öt év alatt hetven országból érkeztek hallgatók a pécsi nyári egyetemekre
Illusztráció: pixabay.com

Öt év alatt hetven országból érkeztek hallgatók a pécsi nyári egyetemekre

MTI

2021.06.24. 09:36

Az elmúlt öt évben a PTE 30 nyári egyetemet szervezett, amelyek együttesen 350 napon át zajlottak.

Négy kontinens hetven országából összesen több mint ezer hallgatója és oktatója volt eddig a Pécsi Tudományegyetem (PTE) idén ötéves nyári egyetemi programsorozatának, a Pécs Summer Schoolnak - tájékoztatta a PTE az MTI-t.

Idén a koronavírus járvány miatt online formában rendezik meg a hagyományos nyári egyetemet - írták.
Emlékeztettek: a sorozatot 2016-ban indították el, az egyetem nemzetköziesítési programjának részeként, amelynek meghatározott célja volt az úgynevezett "nyári trimeszter" létrehozása. A közleményben Tarrósy István nemzetközi igazgatót idézték, aki azt mondta: bebizonyosodott, hogy egyre nagyobb hallgatói igény van a sorozatra, amely révén mára a PTE e területen piacvezetővé vált a hazai felsőoktatási intézmények között.

Az elmúlt öt évben a PTE 30 nyári egyetemet szervezett, amelyek együttesen 350 napon át zajlottak. Eddig négy kontinens 70 országából 800 hallgatója volt a programsorozatnak, a képzésben résztvevő oktatók száma pedig meghaladja a kétszázat - közölték.

A PTE-sek mellett külföldi vendégoktatók is részt vettek a nyári egyetemi programokon, amelyeket szabadidős rendezvények - városnézés, múzeumlátogatás, koncertek, interkulturális estek, kirándulások, sportvetélkedők - egészítettek ki.

Helyi hírekPécsPécsi Tudományegyetemnyári egyetem