2024.07.24, Szerda
Püspöki látogatás a Dombóvári Árpád-házi Szent Erzsébet Katolikus Óvodában
Illusztráció: pixabay.com

Püspöki látogatás a Dombóvári Árpád-házi Szent Erzsébet Katolikus Óvodában

pecsiegyhazmegye.hu

2021.06.09. 12:15

Az intézmény 2016 szeptemberében került a Katolikus Egyház és a Pécsi Egyházmegye fenntartásába.

Június 4-én délelőtt Felföldi László, pécsi megyéspüspök ellátogatott a Dombóvári Árpád-házi Szent Erzsébet Katolikus Óvodába - írja a pecsiegyhazmegye.hu. 

Püspök atyát az intézmény vezetője, Tóthné Károly Mónika köszöntötte. A látogatás meghívott vendége, dr. Hegedüs János plébános, püspöki biztos volt. A Napocska csoportos gyerekek köszöntő énekeit, verseit követően a német nemzetiségi Holdacska csoportba járó gyerekek járták el vidám táncukat, majd az óvoda magyar néptánccsoportjának népi gyermekjátékait tekinthették meg a vendégek. Püspök atya, miután bejárta az óvoda épületét, személyes beszélgetés keretében ismerkedett meg az óvoda dolgozóival, a benne folyó nevelési munkával és az intézmény jövőbeli terveivel. Elmondta, mennyire örvendetes számára, az óvoda dolgozói közösségére jellemző összefogás, az intézménybe járó gyerekekért való őszinte tenni akarás és szeretet, amely érezhetően áthatja a mindennapokat.

Az intézmény 2016 szeptemberében került a Katolikus Egyház és a Pécsi Egyházmegye fenntartásába. A pedagógusok a kereszténység alapértékeinek óvodai nevelésükbe való beépítésével alapozzák meg óvodás gyermekek erkölcsi értékrendjét.

Az intézmény nevelői közössége törekszik a szeretetteljes, elfogadó, érzelmi biztonságot nyújtó, családias óvodai légkör kialakítására, mely a gyermekek harmonikus fejlődésének elengedhetetlen feltétele. Játékos formában, sok-sok verssel, mesével, dallal, sétákkal, kirándulásokkal fedezik fel a körülöttük lévő teremtett világ színes csodáit. Nevelőmunkájuk fontos eleme a hagyományőrzés, mely magábanfoglalja a német nemzetiségi kulturális nevelést is. Az örömteli találkozás közös ebéddel zárult. 

Helyi hírekDombóvár óvodaPécsi Egyházmegye