2024.02.26, Hétfő
A komolyzenét népszerűsítő programsorozatot indítanak a pécsi Pannon Filharmonikusok
Illusztráció: pexels.com

A komolyzenét népszerűsítő programsorozatot indítanak a pécsi Pannon Filharmonikusok

MTI

2021.10.02. 07:55

Minél fiatalabb az estekre bérletet váltó zenebarát, annál nagyobb kedvezménnyel honorálja a zenekar az érdeklődést.

A komolyzenét a tánccal, színházzal és humorral vegyítő programsorozatot indít útjára Flört címmel a pécsi Pannon Filharmonikusok zenekar (PFZ) a baranyai megyeszékhelyen pénteken.

A zenekar szerdai közleménye szerint az új sorozat az évad során összesen négy pénteken várja a közönséget a Kodály Központban olyan koncertekkel, amelyek szórakoztató, kikapcsolódást ígérő élményt nyújtanak majd azoknak, akik még csak kacérkodnak a komolyzenével.

A Szabad egy táncra? című első koncerten Alberto Ginastera, Astor Piazzolla és Manuel de Falla művi csendülnek fel a zenekar muzsikusainak tolmácsolásában, Bogányi Tibor vezényletével, Giovanni Guzzo hegedűművész Meláth Andrea mezzoszoprán és táncművészek közreműködésével.

A februári, Álmodozzunk együtt című koncerten a PFZ egykori vezető karmestere, Hamar Zsolt többek között Mendelssohn Szentivánéji álom című művének félig szcenírozott előadására készül. A koncerten hallhatja a közönség a zeneszerző egyik legszebb hegedűversenyét is Kelemen Barnabás előadásában.

Április elsején, A zenegyűlölő 1.0 című esten az Óbudai Danubia Zenekar és Hámori Máté lesz a Pannon Filharmonikusok vendége. A humorban gazdag előadásban rendhagyó módon Janklovics Péter stand-up humorista működik közre, kifigurázva zeneszerzőt, előadót és a közönséget egyaránt.

A negyedik, Párban az igazi című koncerten Bogányi Tibor karmester Várdai István partnereként csellóművészként is fellép Vivaldi, Schumann és Schubert műveivel.

Kitértek a közleményben arra, hogy minél fiatalabb az estekre bérletet váltó zenebarát, annál nagyobb kedvezménnyel honorálja a zenekar az érdeklődést, míg a 6-18 évesek számára - mint minden pécsi bérletes koncertre az évadban - díjmentes a belépés.
A sorozatról további információk találhatók a zenekar honlapján, a www.pfz.hu oldalon.

Helyi hírekPécsPannon FilharmonikusokKodály Központ