2024.04.20, Szombat
Árverésre bocsátják a volt pécsi bőrklinika ingatlanját
Illusztráció: pixabay.com

Árverésre bocsátják a volt pécsi bőrklinika ingatlanját

MTI

2021.11.18. 07:38

Ha a volt bőrklinika ingatlanjának nyílt liciteljárása 2022. március végéig nem jár eredménnyel, akkor azt az önkormányzat nettó 995,5 millió forintos értéken elcserélné az egykori Mandulás kemping területéért annak tulajdonosával.

Liciteljárásos értékesítésre jelölte ki az egykori pécsi bőrklinika csaknem nettó egymilliárd forintos értékre becsült épületegyüttesét és az ahhoz tartozó telket keddi ülésén a baranyai megyeszékhely közgyűlése.

Az előterjesztés szerint az önkormányzati tulajdonban lévő, csaknem kétezer négyzetméteres épületegyüttest és a telket nettó 995,5 millió forintos induló licitáron, elektronikus árverésen értékesíthetik.

A több mint egy évtizede használaton kívül lévő ingatlan értékesítése az egykori pécsi Mandulás kemping területének újbóli közösségi tulajdonba vételét, szálláshely- vagy rekreációs fejlesztését szolgálná - írták.

A dokumentum szerint az 1960-as évek vége és az ezredforduló eleje között működő, a város északi határán található, fákkal, bokrokkal borított, 3,3 hektáros egykori kemping területe jelenleg magántulajdonban van; piaci értéke nettó 795 millió forint.

A végül elfogadott közgyűlési határozat értelmében abban az esetben, ha a volt bőrklinika ingatlanjának nyílt liciteljárása 2022. március végéig nem jár eredménnyel, akkor azt az önkormányzat nettó 995,5 millió forintos értéken elcserélné az egykori Mandulás kemping területéért annak tulajdonosával. A határozat értelmében ebben az esetben a jövő áprilisban ülésező közgyűlés dönthetne a csereszerződés jóváhagyásáról.

Ruzsa Csaba, a baranyai megyeszékhely külsős alpolgármestere előterjesztőként úgy vélekedett: az elképzelés legfontosabb célja a Mecsekoldal turisztikai fejlesztése és egy jelenleg használaton kívüli ingatlan újjáélesztése a jelenlegi "szégyenfoltok eltüntetését" szolgálja.

Csizmadia Péter, a Fidesz városházi képviselőcsoportjának vezetője arra emlékeztetett: a volt kemping esetében az építési szabályzat módosításával idén már egyszer el akarta érni a városvezetés, hogy az ingatlanon a kismértékű beépíthetőséget és szállófunkciót előíró építési szabályok lehetővé tegyék lakópark építését is. Ezt a tervet a képviselő szerint a városvezetés a pécsiek tiltakozása miatt vetette el.

Hozzátette, így ugyan "nem épülhetett luxuslakópark" a Mandulás kemping területén, az ingatlant most mégis "megvetetné a várossal a tulajdonos", aki ezzel egy fejleszthető, sokmilliárdos profitot hozó telekhez jutna potom pénzért. Az előterjesztést végül a közgyűlési többség elfogadta.

Helyi hírekPécsbőrklinika liciteljárásingatlan eladás