2024.07.17, Szerda
Stein Anna Párizsban készült festményeiből nyílik kiállítás Pécsen
Illusztráció: pixabay.com

Stein Anna Párizsban készült festményeiből nyílik kiállítás Pécsen

MTI

2021.11.11. 08:34

Az alkotó korai képei sok évtizeden át a Stein Anna párizsi műtermében és raktárában voltak, s most láthatja őket először a közönség.

Stein Anna (1936-) korai, Párizsban készült festményeiből nyílik kiállítás pénteken a pécsi Modern Magyar Képtárban - közölte a kiállítóhelyet fenntartó Janus Pannonius Múzeum (JPM) az MTI-vel.

A közgyűjtemény tájékoztatása szerint a Képtári tárlatok pécsi műbarátoknak című sorozat keretében november 12-én 15 órakor megnyíló és január 31-ig látogatható tárlat kapcsán bemutatják az alkotó önéletrajzi könyvét is.     

A JPM ismertetése szerint a kiállításon a francia lírai absztrakció irányzatába sorolható alkotások tekinthetők meg, amelyek a fények és színek finom átmeneteivel, a motívumok egymásba hajló vonalaival többértelmű formákat hoznak létre.     

Kiemelték, hogy az alkotó korai képei sok évtizeden át a Stein Anna párizsi műtermében és raktárában voltak, s most láthatja őket először a közönség. Az Intim topográfiák című tárlat hétfő kivételével minden nap 10 és 18 óra között a tekinthető meg a Modern Magyar Képtárban Papnövelde utca 5. szám alatti épületében Pécsen.

Helyi hírekPécsModern Magyar Képtárkiállítás