2024.03.04, Hétfő
Átadták a Selena Hungária Kft. új raktárcsarnokát Pécsen
Illusztráció: pexels.com

Átadták a Selena Hungária Kft. új raktárcsarnokát Pécsen

MTI

2021.12.04. 08:00

A vállalat termékkínálatában megtalálhatók a habok, tömítők, ragasztók, vízszigetelő termékek, hőszigetelő rendszerek, rögzítők és egyéb kellékek.

Több mint ötven százalékkal nőtt az építőipari vegyi anyagok forgalmazásával foglalkozó pécsi Selena Hungária Kft. raktározási kapacitása egy csütörtökön átadott új, több mint százmillió forintból kialakított, 1500 négyzetméteres csarnoknak köszönhetően.

A létesítményt a lengyel tulajdonú Selena csoport magyarországi jelenlétének huszadik évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen adták át a baranyai megyeszékhelyen.
Farkas Tamás, a társaság ügyvezetője az eseményen elmondta: a beruházásra a folyamatos növekedés miatt volt szükség, hiszen az elmúlt 10 évben a cég forgalma megháromszorozódott, az előző raktárépület viszont már nem tudta kiszolgálni a társaság igényeit.

Slawomir Majchrowski, a Selena csoport alelnöke kiemelte: a cég által előállított anyagok a világ élvonalába tartoznak mind a minőségüket, mind az értékesített mennyiséget tekintve. Közölte: bizonyos termékeikkel piacvezetők, például az egykomponensű poliuretán hab tekintetében cégük a világ három legnagyobb gyártójának egyike.

Jerzy Snopek, Lengyelország rendkívüli és meghatalmazott budapesti nagykövete beszédében nagyra értékelte, hogy a Selena húsz esztendeje van jelen Magyarországon és annak ellenére produkál évről évre egyre nagyobb eredményeket, hogy a világot lassan két éve sújtja a pandémia.

A magyarországi társaság tájékoztatása szerint a 35 céggel 18 országban jelen lévő és mintegy 2000 alkalmazottnak munkát biztosító, 1992-ben Lengyelországban alapított Selena csoport világviszonylatban az építőipari vegyi anyagok vezető forgalmazója és az egyik legnagyobb poliuretánhab-gyártója. A vállalat termékkínálatában megtalálhatók a habok, tömítők, ragasztók, vízszigetelő termékek, hőszigetelő rendszerek, rögzítők és egyéb kellékek.

A csoport magyarországi, a termékek forgalmazását végző leányvállalata, a 21 embert foglalkoztató pécsi székhelyű Selena Hungária Kft. 2001-ben kezdte meg működését. A társaság a nyilvánosan elérhető cégadatok szerint 2020-ban több 1,9 milliárd forint nettó árbevételt ért el 72 millió forintos nyereség mellett, míg 2019-ben 1,65 milliárd forint bevétel mellett 42 millió forintos eredménnyel zárt.
Az ügyvezető az MTI érdeklődésére közölte: 2021 végére a társaság bevétele várhatóan meghaladja majd a 2,3 milliárd forintot.

Helyi hírekPécscsarnoképítés