2022.11.29, Kedd
Így alakul a pécsi sportegyesület legújabb pályáinak építése - Fotók
Fotók: magyarepitok.hu

Így alakul a pécsi sportegyesület legújabb pályáinak építése - Fotók

magyarepitok.hu

2021.12.22. 10:15

A B Build szakemberei a futballpályán az alépítményi munkálatokat végzik, illetve a lelátóépület szerkezetépítésén dolgoznak.

Ahogyan korábbi cikkünkben megírtuk, a B Build & Trade Kft. végzi a Pécsi Vasutas Sportkör (PVSK) legújabb sportlétesítményeinek építését a pécsi Verseny utcában. A projekt keretében létrejön egy új, 100x64 méteres futballpálya NB III. minősítéssel és eköré épülnek a különböző sportpályák és épületek, úgy mint

  • a 800 fő fogadására alkalmas kétszintes lelátó,
  • a kétszintes judo és ökölvívó részleg,
  • a fedett, 45x25 méteres játékterű NB II futsal pálya,
  • valamint az atlétikai csarnok, amelyből nyílik egy szintén fedett, négypályás, 115 méter hosszú futófolyosó.

Emellett további két műfüves futballpályát is kialakítanak.

Fotók: magyarepitok.hu

Már az atlétika csarnok szerkezete is épül

Molnár Márk építésvezető úgy tájékoztatta lapunkat, a futballpályán az alépítményi munkálatok készülnek a villámvédelem, az öntöző- és drénrendszer, valamint a zúzottkő szivárgó paplan kiépítésével.

A 800 férőhelyes lelátóépület szerkezetépítésén dolgoznak, a földszint feletti födém zsaluzása, vasszerelése és falazási munkálatai készülnek. A judo és ökölvívó részleg, illetve futsalpálya és atlétika csarnoknál szintén a felmenő szerkezet épül, ezenkívül megkezdődtek a villamos alapszerelések is. A külső közműépítésnél a szennyvíz- és csapadéknyomvonal építése zajlik, valamint a parkoló területének előkészítő munkálatai.

Előregyártott födémelemekkel dolgoznak majd

Ami a jövő évi munkákat illeti: év elején a futsalpálya acélszerkezete is elnyeri végső helyét, továbbá a lelátó előregyártott betonelemeit illesztik a helyükre. A judo és ökölvívó épületrészen pedig felkerülnek az egyenként közel 12,5 tonna súlyú és 16 méter hosszú előregyártott vasbeton üreges födémpanelek. Végül az épületrészek külső zárásával párhuzamosan megindulnak a nagyobb volumenű belső szakági munkálatok is.

A külső részeken a futballpálya rétegrendjének kialakítását végzik el, illetve a parkoló további munkálatai készülnek majd – foglalta össze a B Build szakembereire váró feladatokat az építésvezető.

A teljes építkezés várhatóan jövő év második felében fejeződik be.

Galéria

Helyi hírekPécssportberuházásoksportpályaB Build and Trade Kft.