2022.08.13, Szombat
Új üzemcsarnokot épít a Titán Kft. a cég egyházasharaszti székhelyén
Illusztráció: pixabay.com

Új üzemcsarnokot épít a Titán Kft. a cég egyházasharaszti székhelyén

MTI

2021.12.15. 07:45

A projekt eredményeként a vállalkozás kapacitása nagyságrendekkel megnő, az acél- és más fémszerkezeteket gyorsabban tudják legyártani.

Csaknem 300 millió forintból technológiai fejlesztéseket szolgáló gépeket szerez be és egy 700 négyzetméteres üzemcsarnokot épít a fémszerkezetek gyártásával foglalkozó Titán Ipari, Javító, Karbantartó és Szolgáltató Kft. a társaság székhelyén, a Baranya megyei Egyházasharasztiban.

A magyar, családi tulajdonban lévő, több mint harminc embernek munkát biztosító cég az MTI-hez eljuttatott közleményében ismerteti: a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (Ginop) 208 millió forintos támogatásával és 90 millió forintos önerővel 2023 őszéig valósul meg a beruházás és a hozzá kapcsolódó technológiai fejlesztés.     

Közleményük szerint a projekt eredményeként a vállalkozás kapacitása nagyságrendekkel megnő, az acél- és más fémszerkezeteket gyorsabban tudják legyártani, ennek köszönhetően pedig több megrendelést tudnak vállalni, így bevételeik 10-15 százalékkal nőhetnek.     

A Titán Kft. közölte: 2020-ban 431 millió forintos nettó árbevétel mellett 106 millió forintos nyereséget ért el, míg egy évvel korábban 351 millió forintos bevétel mellett 72 millió forintos profitot szerzett.

Helyi hírekEgyházasharasztifémmegmunkálásüzemfejlesztésGINOP