Egyedülálló természeti adottságok mellett épül négycsillagos szálloda Leier előregyártott elemekkel
Fotók: magyarepitok.hu

Egyedülálló természeti adottságok mellett épül négycsillagos szálloda Leier előregyártott elemekkel

magyarepitok.hu

2022.01.29. 07:54

A szállodai szobák Leier kéregfalakból, illetve Leier mesterpanel födémekből épülnek meg.

A Pécshez közeli Pogány külterületén épül fel a 92 szobás, négycsillagos Relax Hotel – írta meg lapunk korábban. A tavaly márciusban kezdődött nagyszabású szálloda kivitelezést az MPHH Hotel Invest Kft. megbízásából a B Build and Trade Kft. végzi teljes egészében. Az engedélyezési és kiviteli tervdokumentációt a KÖZTI Zrt. készítette.

A Leier Hungária Kft. és a B Build több évre visszanyúló szoros üzleti kapcsolata alatt már több sikeres projektben vett részt közösen, így a pogányi hotel esetében is együtt dolgozik a két cég; a szálloda nagytömegű vasbeton falakkal és födémekkel valósul meg, ezek megépítéséhez a Leier előregyártott elemeit használják fel.

Fotók: magyarepitok.hu

A falak az előírtnál jóval magasabb hanggátlással rendelkeznek

A közel 22 hektáros, kivételes természeti adottságokkal ellátott területhez tökéletesen igazodik a völgybe igazított wellness hotel. A szállodai szobákat tartalmazó épületszárnyakhoz Leier kéregfalakat és Leier mesterpanel födémeket szállítottak és építettek be a kivitelezők.

Az épületszárnyak szintenként lekövetik a terep adottságait, amelyeket szintenként különböző szobaszámmal terveztek meg. Az eltérő méretű - 26, 30 és 40 négyzetméteres - szobák családos, nagycsaládos, szenior és mozgáskorlátozott vendégek pihenését egyaránt szolgálják.

A zavartalan kikapcsolódáshoz a szobák és a folyosók elválasztására Leier kéregfalakat alkalmaznak. Ezek a falak kimagasló léghanggátlással bírnak, a mindösszesen 20 centiméter vastag falak az előírtnál jóval magasabb, 56 decibeles hanggátlással rendelkeznek. (Összehasonlításképpen: a suttogás körülbelül 30 decibel, míg egy hétköznapi beszélgetés körülbelül 60 decibelen zajlik.)

A falak lekövetik az épület különleges ívét

Az épület magas műszaki követelményeinek megvalósulásához az előregyártott falak és födémek felületi megjelenése is nagyban hozzájárul. A Leier kéregfalak előnye, hogy

az elektromos és gépészeti elemek elhelyezését előre tervezik, így a szobák funkcionális működéséhez szükséges elektromos előkészítéseket és gépészeti áttöréseket már a gyárban kialakították.

A Leiernél a falelemeket nem kötött méretrendszerben, hanem az adott igényekhez igazodva, egyedi kialakításban készítik. A geometriai méretre vonatkozó tág határok akár a teljes faltest méretű elemek előállítását is lehetővé teszik.

A hotel különlegessége, hogy az épület tömege a völgy falára simuló ívként jelenik meg. Ebből fakadóan kihívást jelentett a szakemberek számára, hogy az előregyártott elemek a tervezett ív mind a falak, mind a födémek esetében a lehető legpontosabban lekövessék az építész által megálmodott geometriát.

 

Galéria

Helyi hírekszállodaPogányKözti Zrt.Leier Hungária Kft.B Build and Trade Kft.előregyártásMPHH Hotel Invest Kft.