2024.03.19, Kedd
Megújult a püspökszentlászlói arborétum
Illusztráció: pixabay.com

Megújult a püspökszentlászlói arborétum

MTI

2022.01.20. 08:26

A projekt során rendezték az arborétum területét, így térkő burkolattal látták el a bemutató és túrautakat, környezetbarát tölgyfa kerítést és kaput építettek.

Több mint 130 millió forintos fejlesztési forrásból újult meg a Pécsi Egyházmegye kezelésében lévő püspökszentlászlói kastélyt övező arborétum - tájékoztatta a Baranya Megyei Önkormányzat az MTI-t.

Mint azt a közleményükben írták, a beruházó Pécsi Egyházmegye és a megyei helyhatóság alkotta konzorcium a Terület- és településfejlesztési operatív program 135 millió forintos keretéből tudta megvalósítani a fejlesztéseket.     

A támogatás felhasználásával a Mecsek legmagasabb csúcsa, a Zengő lábánál fekvő Püspökszentlászlón az arborétumban infrastrukturális fejlesztések valósultak meg, így bővítették az ott álló oktatóházat. Ennek köszönhetően - írták - a terület ökoturisztikai lehetőségeit erősítették meg.     

A Pécsi Egyházmegye honlapja szerint a projekt során rendezték az arborétum területét is, így térkő burkolattal látták el a bemutató és túrautakat, környezetbarát tölgyfa kerítést és kaput építettek, továbbá restaurálták az park területén található kastélyhoz és templomhoz tartozó kisépítészeti tárgyakat, így szobrokat, szószékeket, padsorokat.     

A fejlesztés keretében emellett a kertészeti oktatás, gyógynövény-programok, sportprogramok, kézműves foglalkozások, előadások, kihelyezett tanórák támogatására eszközöket is vásárolnak a továbbiakban.

Helyi hírekPécsi EgyházmegyePüspökszentlászlópüspökszentlászlói kastély és arborétumfejlesztés