2019.01.20, Vasárnap

fejlesztés

Rangos nemzetközi elismerésben részesült a pécsi egyetem fiatal kutatója

2019.01.11

Helyi hírek

Dr. Raposa László Bence, a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Egészségtudományi Kar (ETK) Ápolástu-dományi, Alapozó Egészségtudományi és Védőnői Intézetének adjunktusa a New York-i Magyar Tudományos Társaság elismerését vehette át.

Több mint hárommilliárd forinttal támogatja a kormány a harkányi gyógyfürdő fejlesztését

2018.12.28

Aktuális

Több mint hárommilliárd forintból indulhatnak fejlesztések a Harkányi Gyógy- és Strandfürdőben a Magyar Közlöny legfrissebb számában megjelent kormányhatározat szerint.

150 milliárdból fejlesztik a kerékpárutakat 4 év alatt

2018.11.28

Aktuális

Kerékpárutak fejlesztésére 150 milliárd forint jut a következendő 4 évben - közölte az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón.

A kormány 2020-ig 60 milliárd forintot fordít a nemzeti parkok fejlesztésére

2018.10.07

Aktuális

A kormány 2020-ig 60 milliárd forintot fordít a nemzeti parkok és az ökoturizmus fejlesztésére, valamint a magyarországi természetvédelmi helyek bemutatásának javítására - mondta Rácz András, az Agrárminisztérium (AM) környezetügyért felelős államtitkára csütörtökön Budapesten, az "Év Ökoturisztikai Élménye 2018" cím átadásán.

Pécsi kutatók is részt vesznek koponyasérültek diagnosztikájához szükséges új eszköz kifejlesztésében

2018.08.01

Aktuális

Enyhe és közepesen súlyos koponyasérültek agykárosodása súlyosságának megállapításához használható, új - biomarkerek vizsgálatán alapuló - diagnosztikai eszköz kifejlesztéséhez szükséges kutatásban vesznek részt magyar szakemberek.

Hitelek helyett fejlesztési milliárdok - Elfogadták a komlói költségvetést

2018.03.25

Aktuális

Második olvasatban tárgyalta a komlói képviselő-testület a város idei költségvetését.

Pétáv: két és félmilliárdból fejlesztik a pécsi távhőrendszert

2018.03.09

Aktuális

Két és félmilliárd forintos beruházással - fele részben európai uniós forrásból - fejleszti a baranyai megyeszékhely távhőrendszerét.

55 milliárdos értékben valósulnak meg EFOP-os fejlesztések Baranyában

2018.02.28

Aktuális

Az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) forrásaiból több mint 55 milliárd forint értékben valósulnak meg fejlesztések a 2014 és 2020 közötti európai uniós finanszírozási ciklusban Baranya megyében - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára szerdán Kozármislenyben.

A pécsi egyetem kutatói is részt vettek az új, mellékhatásoktól mentes fájdalomcsillapító feltalálásában

2018.02.02

Aktuális

A St. Joseph’s Hospital and Medical Center munkatársa, Andrej Romanovsky professzor által vezetett kutatócsoport a Pécsi Tudományegyetem kutatóival közösen egy olyan, vadonatúj fájdalomcsillapító feltalálása felé tettek komoly lépéseket, amely minden mellékhatástól mentes lenne.

360 millió forintos fejlesztés kezdődik a dombóvári kórházban

2018.01.24

Aktuális

A dombóvári Szent Lukács Kórház 360 millió forintot fordíthat fejlesztésekre, képzésre az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) támogatásával.

Tavaly 83,3 milliárd forint kutatás-fejlesztési és innovációs támogatást fizettek ki az NFKI Alapból

2018.01.04

Aktuális

Tavaly 83,3 milliárd forint - az előző évinél 300 millió forinttal több - támogatást fizettek ki a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs (NKFI) Alapból vállalkozásoknak, kutatóhelyeknek, továbbá nemzetközi kutatás-fejlesztési és innovációs (kfi) együttműködésekre, kutatási infrastruktúrákhoz való hozzáférésre.

Új helyszínnel bővülnek a Modern városok program fejlesztései Pécsen

2017.10.12

Aktuális

A telek tulajdonjogát a magyar állam szerzi meg, az egyetem vagyonkezelői jogot szerez majd rá.

Baranyában is érezteti majd hatását a paksi bővítés

2017.09.07

Aktuális

Lázár János szerint az atomerőmű és a napenergia közelebb viheti Magyarországot ahhoz, hogy ne kelljen áramot vásárolnia külföldről, így garantálhatja az ország áramellátásának függetlenségét.

Pécsen építhet új repülőgépgyárat a Magnus Aircraft

2017.08.16

Aktuális

Világsiker születhet: Magyarországon gyárthatják a világ legkönnyebb e-repülőgépét.

Komló is közösségi térként veszi vissza romos területeit

2017.07.20

Aktuális

A volt bányaépületek helyén játszóház, park, futópálya és szociális helyiségek jönnek létre.

Víziközmű-rendszereik fejlesztésére pályázhatnak az önkormányzatok

2018.12.30

Aktuális

Víziközmű-rendszereik műszaki állapotának javítására pályázhatnak az önkormányzatok a felhívás megjelenésének napjától számítva 60 naptári napig, de legfeljebb február 28-ig.

Jövőre zárul mecsekoldali úthálózatának egymilliárdos fejlesztése

2018.12.21

Gazdaság

Jövőre zárul Pécs mecsekoldali úthálózatának egymilliárd forintos kormányzati forrásból megvalósuló fejlesztése - közölte pénteken a baranyai megyeszékhely önkormányzata az MTI-vel, miután átadtak a forgalomnak a beruházás keretében megépített 400 méteres új útszakaszt.

Mintegy négymilliárdos fejlesztési forrás érkezett a harkányi gyógyfürdőkórházba

2018.11.01

Aktuális

Az elmúlt időszakban mintegy négymilliárd forint fejlesztési forrás érkezett a Zsigmondy Vilmos Harkányi Gyógyfürdőkórházba - mondta a térség fideszes országgyűlési képviselője szerdán a baranyai fürdőváros gyógyító intézményében.

800 millió forintból fejlesztik az orvosképzést Pécsett

2018.10.03

Aktuális

Jól halad az orvosképzést és a szakdolgozók gyakorlati oktatását segítő úgynevezett skill-laborhálózat létrehozása, az eszközparkot a következő egy-másfél hónapban szállítják, az infrastrukturális fejlesztések 2019 közepére készülnek el - közölte az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) főigazgatója kedden Pécsett.

Folytatódik a pécsi tévétorony és környékének fejlesztése

2018.04.25

Aktuális

A kivilágítása után környezetének megújításával folytatódik a pécsi tévétorony 2019 elejéig tartó mintegy 450 millió forintos turisztikai fejlesztése - tájékoztatta Páva Zsolt (Fidesz-KDNP), Pécs polgármestere és Hoppál Péter, a város és térsége fideszes parlamenti képviselője szerdán az MTI-t.

Pécset a Kárpát-medence délnyugati központjává kell fejleszteni

2018.03.21

Aktuális

A következő 30-50 évben Pécset a Kárpát-medence délnyugati részének urbanizációs központjává kell fejleszteni - mondta a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter kedden a baranyai megyeszékhelyen.

Iparterületté fejlesztik az egykori lőszerraktárakat Pellérden

2018.03.07

Aktuális

Több mint 460 millió forintos európai uniós támogatással 16 hektáros korszerű iparterületté fejlesztik az egykori honvédségi lőszerraktárakat a Péccsel szomszédos Pellérden

Fejleszt a komlói tésztaüzem

2018.02.17

Aktuális

Hat új dolgozót vett fel, teherautót, dagasztógépet vásárol és informatikai rendszerét is fejleszti egy 37,5 milliós pályázati forrásból a komlói tésztagyár.

Még pályázhatnak a panziótulajdonosok - Számíthatnak a Baranya Megyei Vállalkozói Központ segítségére

2018.01.27

Aktuális

Március 14-ig meghosszabbította a panziók számára magasabb minőségű szolgáltatások nyújtására, valamint korszerű környezet kialakítására kiírt Kisfaludy Szálláshelyfejlesztési Konstrukció pályázatok beadási határidejét a Magyar Turisztikai Ügynökség.

Összességében tízmilliárdos fejlesztés valósul meg Komlón

2018.01.08

Aktuális

Évindító sajtótájékoztatón értékelte a hátrahagyott esztendőt dr. Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár, térségünk országgyűlési képviselője és Polics József polgármester Komlón.

Csaknem tizenhat milliárd forint értékű fejlesztések vannak folyamatban Mohácson

2017.12.01

Aktuális

A közforgalmú kikötő építése, az újvárosi városrész rehabilitációja, a Szepessy tér felújítása, természettudományos élményközpont kialakítás mellett további tizenegy beruházás van folyamatban Mohácson. A beruházások értéke megközelítik a tizenhat milliárd forintot.

Tudományos élménypark épül a pécsi állatkertben

2017.09.15

Helyi hírek

Az élményközpont létrehozására és működtetésére 500 millió forintot nyert a projektért felelős konzorcium.

Megújul a komlói kistérség szociális ellátórendszere

2017.08.24

Helyi hírek

150 millió forintos európai uniós forrásból 21 településen fejlesztik a komlói kistérség szociális ellátórendszerét.

Pécsi üzemét is fejleszti a Leier Hungária

2017.07.31

Gazdaság

Az osztrák Leier építőipari cégcsoport magyarországi leányvállalata, a Leier Hungária Kft. 7 milliárd forintos beruházást hajt végre hat - köztük a pécsi - építőanyag-gyártó üzemében.

Regionális központot nyit Pécsen a Pető András Főiskola

2017.07.14

Aktuális

Az intézményt a tervek szerint 2018 elején adják át.