2023.11.29, Szerda

fejlesztés

Új szociális központot alakítanak ki Pécsen

2023.07.13

Helyi hírek

Új központi épületet alakítanak ki Pécsen az Esztergár Lajos Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat és Központ számára - közölte a pécsi önkormányzat az MTI-vel.

3 milliárd forintos beruházás az ALDI-nál: országszerte minden üzletet érintő modernizáció indul

2023.03.17

Országos hírek

Az összes magyarországi üzletét érintő beruházást jelentett be az ALDI Magyarország. A modernizáció során új húshűtőkkel látja el áruházait a vállalat, így nagyobb árukínálat lesz elérhető kisebb helyen. Az új biatorbágyi hűtőházának is köszönhetően az áruházlánc az elmúlt évben 7 milliárd forinttal nagyobb értékű megrendelést adott a magyar húsipar számára. Az ALDI továbbra is kizárólag magyar forrásból szerzi be frisshús-termékeit. Változik az áruházak belső elrendezése is, valamennyi papír- és vegyi áru immár egy helyen lesz megtalálható.

Kapacitásfejlesztési beruházásokat hajtott végre a mohácsi Sella&Decor Kft.

2023.02.17

Helyi hírek

Új gyártócsarnokot épített és gépeket szerzett be a bútorgyártással foglalkozó mohácsi Sella&Decor Kft. egy több mint 640 millió forintos fejlesztés részeként - közölte a társaság az MTI-vel.

Fedett piac épült Harkányban

2023.01.20

Helyi hírek

Csaknem 330 millió forintos beruházás keretében építettek új, fedett őstermelői piacot Harkányban - közölte a Baranya Megyei Önkormányzat az MTI-vel.

Több mint 300 millió forintos fejlesztést hajtott végre a pécsi Autócity

2022.10.05

Helyi hírek

A parkolóépítés, napkollektorok telepítését, a műhely burkolását is magában foglaló fejlesztéseknek köszönhetően az eddigieknél magasabb szinten tudják kiszolgálni ügyfeleiket, míg a szerviz szolgáltatások esetében csökkenni fog az előjegyzési és várakozási idő.

Kórokozók ellen védő, szöveteken alkalmazható impregnáló anyagot fejlesztettek ki Pécsen

2022.08.05

Aktuális

A kifejlesztett anyag függönyökre és egyéb lakástextíliákra kerülve hosszú időn keresztül hatékonyan véd a különféle bakteriális, vírusos szennyeződésektől, kórokozóktól, és visszaszorítja azok kialakulását is.

Több mint 750 millió forintból fejlesztik Siklós szegregált városrészét

2022.05.07

Helyi hírek

A szeptemberig zajló beruházások részeként megújulnak a városrész közterületei is.

Átfogó fejlesztések a Duna-Dráva Nemzeti Parkban

2022.03.06

Helyi hírek

A Mecsekben, a Jakab-hegyen megújult a turistapihenő, elkészült az óbányai-völgyben épült új esőbeálló és a felújított Cigány-hegyi kilátó, továbbá új kilátó pavilon létesült a pécsi Pintér-kertben.

Nagyszabású beruházások a Pécsi Tudományegyetem klinikáin

2022.02.25

Helyi hírek

Korszerű műtőblokk épül a Pécsi Tudományegyetem Gyermekgyógyászati Klinika József Attila utcai telephelyén.

Új gyártócsarnokot épít és gépfejlesztést hajt végre a mohácsi Sella&Decor Kft.

2022.02.06

Helyi hírek

A cég infrastrukturális ellátottsága javul, a társaság gépparkja korszerűsödik, továbbá erősödik a menedzsment.

Nemzeti Reprodukciós Módszertani Kutatóközpont létesül a PTE-n

2022.01.19

Helyi hírek

A fejlesztéseknek köszönhetően az ellátás a legkorszerűbb eszközökkel ellátott, kibővített laboratóriumokban történik majd, emellett a klinika önálló kutatólaboratóriumát is kialakítják.

Újabb bölcsődék újulhatnak meg az országban 1,5 milliárd forintból

2021.12.11

Országos hírek

A Pénzügyminisztérium jövőre is folytatja az országos bölcsőde fejlesztési programot.

Rekordfejlesztéseket valósítottak meg a nemzeti parkok az elmúlt évtizedben

2021.11.27

Helyi hírek

Egy határon átnyúló projektnek köszönhetően a jövőben újabb fejlesztésekkel bővül majd a Pintér-kert, a mintegy 175 millió forintos beruházás része lesz egy üvegház kialakítása, de megújul a vendégház és az oktatóközpont, valamint korszerűbb lesz a világítás is.

Fejlesztések a pécsi malomvölgyi tavaknál

2021.05.26

Helyi hírek

A malomvölgyi tavaknál, a szabadidejüket töltő pécsiek körében nagy népszerűségnek örvendő parkerdőben a következő hetekben parkolót és kilátót újítanak fel, renoválnak egy fahidat, új erdei bútorokat helyeznek ki és tűzrakóhelyeket építenek, továbbá egy új játszóteret építenek.

Kaszálóberendezéseket fejleszt támogatással a pécsi Hidrot Kft.

2021.05.04

Helyi hírek

A fejlesztés során mezőgazdasági gépeken alkalmazható kaszáló- és vegyszerellátó berendezések prototípusait hozzák létre.

Jelentős víziközmű-rekonstrukciót hajtanak végre Pécsen

2023.03.25

Helyi hírek

Csaknem 3,1 milliárd forint értékű fejlesztés valósul meg a pécsi víziközműrendszeren az év végéig - jelentette be a város külsős alpolgármestere csütörtökön.

Megszavazták: 1,2 milliárd forintos beruházással fejlesztik a pécsi tv-torony környezetét

2023.02.22

Helyi hírek

Még idén megvalósulhat a pécsi tv-torony környezetének fejlesztése egy önrészt nem igénylő, 1,2 milliárd forintos európai uniós pályázatnak köszönhetően. A beruházással kapcsolatos támogatási szerződés megkötéséről a kedden ülésező közgyűlés döntött

Habüveg hőszigetelő anyag gyártásához nyert támogatást a pécsi Hungaro Energy Kft.

2023.02.16

Helyi hírek

Az építőiparban hőszigetelésre használható habüveg gyártásához nyert 1,5 milliárd forintos támogatást a földgáz és villamos energia értékesítéssel, ehhez kapcsolódó karbantartási tevékenységekkel és energetikai tanácsadással foglalkozó pécsi Hungaro Energy Földgáz, Energiakereskedelmi és Szolgáltató Kft.

Szőlő alapú gintermékek kifejlesztésébe kezd a PTE és a Danubiana Kft.

2022.10.22

Helyi hírek

Szőlő alapanyagú, aromavesztés nélküli új gintermékek kifejlesztésébe kezd a Pécsi Tudományegyetemmel (PTE) közösen a bonyhádi székhelyű, bortermeléssel és -exportálással foglalkozó Danubiana Kft. - közölte a baranyai felsőoktatási intézmény az MTI-vel.

Egymilliárd forintos beruházással fejlesztette kapacitását az észak-baranyai Caadex Kft.

2022.08.13

Helyi hírek

Ebbe a csarnokba került a beruházás részeként beszerzett, az épületek ereszcsatorna rendszerének részét képező tölcséres betorkolló csonk gyártó gépsor is.

Több mint másfélmilliárd forintos fejlesztést hajtott végre a villányi Bock Borászat Kft.

2022.06.25

Helyi hírek

A fejlesztésnek köszönhetően képessé vált a társaság - az eddig gyártott kékszőlőmagból készült táplálkozás-kiegészítők után - szőlőlé és hidegen szárított gyümölcstermékek előállítására is.

Csaknem negyedmilliárdos beruházással bővíti kapacitását a pécsi Somapak Kft.

2022.03.20

Helyi hírek

A vállalat egy CNC megmunkálóközpontot és öt tonna teherbírású futódarut szerez be, üzem- és raktárcsarnokot épít és informatikai fejlesztéseket hajt végre.

Fejlesztések csaknem egymilliárd forintból a pécsi idegsebészeti klinikán

2022.02.26

Helyi hírek

A fejlesztések részeként egyebek mellett teljesen megújult az intézmény műtői közül kettő, azok kiszolgáló helyiségei, új - agyi infarktus megelőzését szolgáló - röntgenkészüléket vásároltak, és világszínvonalú, az agydaganatok felderítését szolgáló operációs mikroszkópot szereztek be.

Fejlesztések indulnak Pécs legnagyobb temetőjében

2022.02.17

Helyi hírek

Egy exkluzív urnaparcellát és új urnaföldet is kialakítanak, megújítják a temető szolgáltatásrendszerét, felújítják a sírkert kerítését és az északi főbejárat kapuját is.

Megújult a püspökszentlászlói arborétum

2022.01.20

Helyi hírek

A projekt során rendezték az arborétum területét, így térkő burkolattal látták el a bemutató és túrautakat, környezetbarát tölgyfa kerítést és kaput építettek.

Több mint kétmilliárd forint értékű korszerűsítést hajtott végre idén a pécsi vízszolgáltató

2021.12.23

Helyi hírek

Több mint tizenötezer méternyi korszerű vezetéket építettek be a szolgáltatás biztonságát veszélyeztető csövek helyére, föléjük pedig tizenhétezer négyzetméternyi területen létesítettek új útburkolatot.

A kormány nyitott a pogányi reptér fejlesztésére

2021.12.11

Helyi hírek

Már zajlik az M6-os autópálya meghosszabbítása Horvátország felé és a mohácsi új országos közforgalmú kikötő építése, ugyanakkor logisztikai szempontból a térség repterének korszerűsítése is szükséges a helyben meglévő gazdasági potenciálok kiaknázásához.

Jó hír a családoknak: Újabb támogatás a bölcsődei és a gyermekétkeztetési fejlesztésekre

2021.08.12

Országos hírek

A pályázatok elbírálásánál kiemelten kezelték a környezetvédelmi szempontokat, az energetikai korszerűsítést és a hátrányos helyzetű gyermekek támogatását is.

Fejlesztések a pécsi Pintér-kert Arborétumban és Tettyei Oktatási Központban

2021.05.06

Helyi hírek

A csaknem kéthektáros, több tucat védett növényfajt bemutató arborétumban egy harmincöt négyzetméteres új üvegház is épül, amely a tervek szerint a Mecsek moha- és páfrányfajaiból összeállított gyűjteményt kínál majd az érdeklődőknek.

Antibakteriális kesztyűt fejlesztett egy manufaktúra és a pécsi egyetem

2020.12.17

Helyi hírek

Piacképes, hétköznapi használatra tökéletesen megfelelő, és a jelenlegi egészségügyi helyzetben fontos termék jött létre.