2024.04.26, Péntek
Csapadékvíz-elvezetéssel kapcsolatos munkálatok indulnak Mohácson
Illusztráció: pexels.com

Csapadékvíz-elvezetéssel kapcsolatos munkálatok indulnak Mohácson

MTI

2022.02.19. 07:40

A beruházás első ütemében a patak medrét 447 méter hosszan - rendezett, városias környezetnek megfelelő módon - burkolják.

Félmilliárd forintos fejlesztés keretében, csaknem fél kilométer hosszan indulhat meg a mohácsi csapadékvíz-elvezető rendszerben kulcsszerepet játszó Bég-patak környéke rendezésének első üteme - tájékoztatta a Duna-parti város önkormányzata az MTI-t.

A helyhatóság közleménye szerint a teljes egészében a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program 500 millió forintos keretéből megvalósuló beruházás első ütemében a patak medrét 447 méter hosszan - rendezett, városias környezetnek megfelelő módon - burkolják.

Közölték: a beruházás megkezdéséhez szükséges műszaki tervek és egyéb műszaki dokumentációk elkészítése, valamint a közbeszerzési eljárás megindítása folyamatban van.

Hargitai János (KDNP), Mohács és térsége országgyűlési képviselője tavaly júliusban jelentette be a közösségi oldalán, hogy a város önkormányzata egymilliárd forintos támogatást nyert el a település csapadékvíz-elvezetési rendszerének fejlesztésére, azaz a patak környékének két ütemben történő rendezésére.

Helyi hírek MohácsvízelvezetéscsapadékelvezetésBég-patak