2024.07.19, Péntek
Pécsi csapat lett a Közétkeztetési Szakácsverseny győztese
illusztráció - pixabay

Pécsi csapat lett a Közétkeztetési Szakácsverseny győztese

MTI

2022.03.24. 11:02

Az idei megmérettetés a farsangi ételek a hagyomány és a megújulás jegyében mottóval zajlott.

A Hungast pécsi csapata lett a Közétkeztetési Szakácsverseny győztese, a döntőt a SIRHA Budapest kiállításon tartották szerdán. A Közétkeztetési Szakácsverseny 2021-2022 a Közétkeztetők és Élelmezésvezetők Országos Szövetsége (KÖZSZÖV), a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség (MNGSZ), valamint a Nébih közös szervezésű szakmai eseménye. A többlépcsős verseny fővédnökei Nagy István agrárminiszter, Tuzson Bence, a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára, valamint Oravecz Márton, a Nébih elnöke.

A végső hajrában a tavalyi elődöntők során kiválasztott 12 legjobb közétkeztető csapat mérte össze tudását, a dobogó legfelső fokára került csapat többek között kacsahússal töltött tavaszi tekercset, brézelt marhanyakat és minifánkot is tartalmazó menüsort készített. A dobogó második fokára a budapesti Melódin Team csapata, míg a harmadikra a Hungast budapesti csapata állhatott.

Az idei megmérettetés a farsangi ételek a hagyomány és a megújulás jegyében mottóval zajlott. A háromfordulós versenyre 28 csapat nevezett. A verseny célja minden évben a hagyományos ízek megőrzése mellett az ételek modernizálása, a friss, hazai alapanyagok felhasználásának ösztönzése, a közétkeztetés népszerűsítése és minőségének javítása, fejlesztése volt. Ennek szellemében a verseny kötelező elemeként a fánknak, alapanyagként a sütőtöknek, míg meglepetés összetevőként az akácméznek kellett a menüsorokban megjelennie.

Helyi hírekPécsKözétkeztetési Szakácsverseny