2024.05.28, Kedd
Diákszínházi fesztivált rendeznek a hétvégén Pécsen
Illusztráció: pexels.com

Diákszínházi fesztivált rendeznek a hétvégén Pécsen

MTI

2022.04.21. 07:56

A versenydarabokat három helyszínen, a Pécsi Nemzeti Színház (PNSZ) kamaratermében, N. Szabó Sándor termében és a Bóbita Bábszínházban mutatják be.

Csaknem háromszáz diák, kísérőtanár és színművész részvételével tartják meg a IV. Országos Diákszínházi Fesztivált április 22. és 24. között Pécsen - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

Közleményükben azt írták, hogy a "diákszínjátszás ünnepének" számító összművészeti kulturális esemény célja, hogy találkozási platformot kínáljon az ország fiatal - zömében középiskolás - színjátszóinak. A tizennégy előadást felvonultató rendezvényen azok a diákszínjátszó csoportok lépnek fel, amelyek előadásaikkal továbbjutottak a regionális megmérettetéseken. A fesztiválra érkező 270 meghívott - diákok, kísérőtanáraik, a színházi szakma jeles képviselői - ezeket a győztes darabokat láthatja, majd a rendezvény végére a tizennégy darab közül szakmai zsűri választja ki az év legjobbjának ítélt színjátékát.     

Az esemény egy látványos felvonulással egybekötött ünnepélyes megnyitóval veszi kezdetét április 22-én, majd a versenydarabokat három helyszínen, a Pécsi Nemzeti Színház (PNSZ) kamaratermében, N. Szabó Sándor termében és a Bóbita Bábszínházban mutatják be, míg az előadásokat követő szakmai beszélgetések helyszínéül a PNSZ próbaterme szolgál majd.     

A vasárnapi díjkiosztóval véget érő háromnapos rendezvény nyitónapján teátrum színpadán egy "sprituális elektroakusztikus" könnyűzenei koncertet ad a Kaukázus zenekar és a ToSoDa együttes.     A programról bővebb információk a www.odefeszt.hu honlapon olvashatók.

Helyi hírekPécsdiákokszínházfesztivál