2024.03.28, Csütörtök
Tavaszi szemétszedés a Mecsekben
illusztráció - pixabay

Tavaszi szemétszedés a Mecsekben

Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság

2022.04.10. 10:00

A Nyugat-Mecsek Tájvédelmi Körzetben, Bükkösd községhatárban a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai számolták fel az illegális hulladéklerakó telepet.

A tavasz előrehaladtával egyre több vadvirág nyílik, virágzanak a galagonya és a som bokrok, és a fák rügyei is megpattannak, lassan kizöldül az erdő. Sokan indulnak ilyenkor a természetbe, hiszen a tél szürkesége után mindenkinek felüdülést jelent a virágzó növények látványa, a tavaszi erdő szépsége.

Azonban vannak, akik az erdőbe nem csak kikapcsolódni, kirándulni járnak. Sokszor tapasztalható, hogy az otthon felgyülemlett hulladéktól egyesek úgy szabadulnak meg, hogy azt egyszerűen a természetben, egy-egy eldugott helyen rakják le. Ma már minden nagyvárosban működik lakossági hulladékudvar, ahol ingyen elhelyezhető a feleslegessé vált hulladék. A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság rendszeres erőfeszítéseket tesz, hogy az illegális hulladéklerakásnak elejét vegye, vagy a természetben felbukkanó szeméthalmokat megszüntesse. Így történt legutóbb a Nyugat-Mecsek Tájvédelmi Körzetben is, Bükkösd községhatárban az igazgatóság munkatársai számolták fel az illegális hulladéklerakó telepet.

Helyi hírekDuna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóságillegális hulladéklerakószemétszedés