2024.03.02, Szombat

Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság

Befejeződtek a dunaszekcsői Telelő Duna élőhely-rekonstrukciós munkái

2022.04.09

Helyi hírek

Az élőhelyek rekonstrukciója egyrészt Telelő-Duna és a Felső-zátonyi mellékág részleges kotrásával, a kotort anyag Duna-mederbe történő visszajuttatásával, valamint műtárgyak átalakításával valósult meg.

Átfogó fejlesztések a Duna-Dráva Nemzeti Parkban

2022.03.06

Helyi hírek

A Mecsekben, a Jakab-hegyen megújult a turistapihenő, elkészült az óbányai-völgyben épült új esőbeálló és a felújított Cigány-hegyi kilátó, továbbá új kilátó pavilon létesült a pécsi Pintér-kertben.

Rekordfejlesztéseket valósítottak meg a nemzeti parkok az elmúlt évtizedben

2021.11.27

Helyi hírek

Egy határon átnyúló projektnek köszönhetően a jövőben újabb fejlesztésekkel bővül majd a Pintér-kert, a mintegy 175 millió forintos beruházás része lesz egy üvegház kialakítása, de megújul a vendégház és az oktatóközpont, valamint korszerűbb lesz a világítás is.

Gazdag leletanyag került elő a Mohácsi Nemzeti Emlékhely egyik tömegsírjából

2021.07.10

Helyi hírek

A feltárást azért végzik, hogy a hős katonák fél évezreddel a csatát követően méltó módon kapják meg a végtisztességet.

Átadták a nagyharsányi szoborparkhoz kapcsolódó új sétányt és fogadóépületet

2020.06.25

Kultúra

Átadták a Szársomlyó-hegyre vezető panorámasétányt és az új fogadóépületet a Villány szomszédságában található nagyharsányi szoborparkban csütörtökön.

Újból várják a vendégeket a Duna-Dráva Nemzeti Park szálláshelyei

2020.05.25

Aktuális

A szép tavaszi időjárás sok embert csábít a természetbe, egyre többen indulnak el, hogy felfedezzék hazánk természeti kincseit. A Duna-Dráva Nemzeti Park vadregényes tájai, a Dráva menti vízi világ, valamint a Mecsek üde zöld erdőségei ideális helyszínek mindazok számára, akik a bezártság hónapjait követően szeretnének kikapcsolódni, feltöltődni.

Természetfilmek koronavírus idején

2020.04.17

Aktuális

A filmeket különösen ajánljuk a diákok figyelmébe, akik az otthoni tanulást egészíthetik ki e tartalmas filmek megtekintésével.

Szabálytalanságokat talált az ÁSZ a nemzeti parkok ellenőrzésekor

2019.12.30

Aktuális

Sorozatos szabálytalanságokat talált az Állami Számvevőszék (ÁSZ) a nemzeti parkok ellenőrzésekor - közölte a szervezet hétfőn az MTI-vel.

Új eszközpark segíti a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi őreinek munkáját

2019.04.17

Aktuális

Magyarország egynegyede természetközeli állapotban megmaradt terület, amire közösen kell vigyáznunk - jelentette ki Rácz András környezetügyért felelős államtitkár a Béda-Karapancsa Tájegységi Iroda átadóján, szerdán Kölkeden.

Felújítják a Mohácsi Nemzeti Emlékhely kopjafáit, új tanösvényt is kialakítottak

2018.01.31

Az emlékhely kezelője, a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatósága harminchét sírjelet már tavaly felújíttatott, s a további kopjafák is hamarosan sorra kerülnek.

Természetvédelmi rajzverseny: óvodások és iskolások alkotásait várják

2017.03.27

A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság és a Pécsi Kulturális Központ közösen hirdet alkotói pályázatot Föld Napja alkalmából.

Európai uniós forrásból újulhatnak meg a mecseki barlangok

2017.02.14

2020-ig 36 milliárd forint európai uniós forrást használhat fel természetvédelmi célú fejlesztésekre a tíz magyarországi nemzeti park. Ebből a Duna-Dráva Nemzeti Park 1,5 milliárdot fordíthat az Abaligeti barlangok környezetvédelmi célú átalakítására és felújítására is.

lezárultak a Telelő Duna élőhely-rekonstrukciós munkái

2022.04.04

Helyi hírek

Nagy gondot fordítottak a természetvédelmi őrszolgálat eszközfejlesztésére is, 1,6 milliárd forint értékben többek közt 90 darab gépjármű beszerzése, 6 teljesen új őrszolgálati iroda felépítése, valamint 9 ilyen épület felújítása valósult meg.

Sikeres fejlesztések valósultak meg idén a Duna-Dráva Nemzeti Parkban is

2021.12.30

Helyi hírek

A nagyközönség birtokba vehette a mecseki Jakab-hegyen álló, felújított Új templom turistapihenőt.

Megújult a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóságának székháza

2021.11.26

Helyi hírek

A ház teljesen új tetőszerkezetet kapott, valamint egy stílusában és arányaiban illeszkedő bővítmény épült hozzá.

Kiránduló- és horgászhely rehabilitációja Dunaszekcsőnél

2021.03.27

Helyi hírek

Az október végéig zajló beavatkozások a gazdag élővilág fennmaradásának biztosítása mellett várhatóan jó hatással lesznek a közvetlen beavatkozási területet övező ártéri erdők állapotára is.

Ismét teljes kínálattal várják a pihenni és feltöltődni vágyókat a nemzeti parkok

2020.06.18

Aktuális

Újra várják a látogatókat a nemzeti park igazgatóságok ökoturisztikai létesítményei, színes programjai az ország teljes területén. Ismét fogadnak vendégeket a szabadtéri kiállítóhelyek, bemutatóterek, állatparkok, állattartó telepek bemutatóterei és vendéglátóhelyeik, kinyitnak a látogatóközpontok, a barlangok és folytatódnak a szakvezetéses túrák.

Újra várják a látogatókat a Duna-Dráva Nemzeti Park szabadtéri ökoturisztikai helyszínei

2020.05.09

Aktuális

Ismét fogadnak látogatókat a Duna-Dráva Nemzeti Park (DDNP) szabadtéri ökoturisztikai helyszínei, így egyebek mellett a Mohácsi Nemzeti Emlékhely és az Ős-Dráva Látogatóközpont is - közölte az igazgatóság pénteken az MTI-vel.

Megkezdődött az egykori Pintér-villa felújítása és bővítése

2020.03.19

Aktuális

2020. március 11-én a munkaterület átadásával és a földmunkákkal megkezdődött a tettyei Pintér-kert Arborétum területén a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság központi épületének otthont adó Pintér-villa felújítása.

Több mint ötven villanyoszlopot alakítottak át madárbaráttá Gemencben

2019.08.02

Aktuális

Biztonsággal repülhetnek ezentúl a rétisasok és a fekete gólyák a Gemencben, ahol 4 kilométer hosszú vezetékszakaszon 54 villanyoszlopot alakították át madárbaráttá - közölte az E.ON csütörtökön az MTI-vel.

Barlangoljunk! - Március a barlangok hónapja lesz a nemzeti parkokban

2018.02.26

Gyalogos, kerékpáros és extrém túrákkal, kedvezményekkel és számos izgalmas programmal készülnek egész márciusban a nemzeti parkok, hogy a magyarországi barlangokat a közönség jobban megismerhesse.

Terelőversenynek ad otthont az Ős-Dráva Látogatóközpont

2017.08.07

2017. augusztus 12-én a Magyar pásztorkutyák terelőversenyét rendezik meg a dél-baranyai Szaporcán található Ős-Dráva Látogatóközpontban.

Haltetemek tömkelege úszik a tavakon

2017.02.28

Horgászati tilalmat rendelt el a Baranya Megyei Kormányhivatal a Duna Kölkednél található holtágán a Belső-Béda halgazdálkodási vízterületen, valamint a Majláthpusztai tavon. A tilalom elrendelését a helyszínen tapasztalt halpusztulás okának tisztázása, a halak, illetve élőhelyük védelme tette szükségessé.