2021.10.25, Hétfő

Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság

Átadták a nagyharsányi szoborparkhoz kapcsolódó új sétányt és fogadóépületet

2020.06.25

Kultúra

Átadták a Szársomlyó-hegyre vezető panorámasétányt és az új fogadóépületet a Villány szomszédságában található nagyharsányi szoborparkban csütörtökön.

Újból várják a vendégeket a Duna-Dráva Nemzeti Park szálláshelyei

2020.05.25

Aktuális

A szép tavaszi időjárás sok embert csábít a természetbe, egyre többen indulnak el, hogy felfedezzék hazánk természeti kincseit. A Duna-Dráva Nemzeti Park vadregényes tájai, a Dráva menti vízi világ, valamint a Mecsek üde zöld erdőségei ideális helyszínek mindazok számára, akik a bezártság hónapjait követően szeretnének kikapcsolódni, feltöltődni.

Természetfilmek koronavírus idején

2020.04.17

Aktuális

A filmeket különösen ajánljuk a diákok figyelmébe, akik az otthoni tanulást egészíthetik ki e tartalmas filmek megtekintésével.

Szabálytalanságokat talált az ÁSZ a nemzeti parkok ellenőrzésekor

2019.12.30

Aktuális

Sorozatos szabálytalanságokat talált az Állami Számvevőszék (ÁSZ) a nemzeti parkok ellenőrzésekor - közölte a szervezet hétfőn az MTI-vel.

Új eszközpark segíti a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi őreinek munkáját

2019.04.17

Aktuális

Magyarország egynegyede természetközeli állapotban megmaradt terület, amire közösen kell vigyáznunk - jelentette ki Rácz András környezetügyért felelős államtitkár a Béda-Karapancsa Tájegységi Iroda átadóján, szerdán Kölkeden.

Felújítják a Mohácsi Nemzeti Emlékhely kopjafáit, új tanösvényt is kialakítottak

2018.01.31

Az emlékhely kezelője, a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatósága harminchét sírjelet már tavaly felújíttatott, s a további kopjafák is hamarosan sorra kerülnek.

Természetvédelmi rajzverseny: óvodások és iskolások alkotásait várják

2017.03.27

A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság és a Pécsi Kulturális Központ közösen hirdet alkotói pályázatot Föld Napja alkalmából.

Európai uniós forrásból újulhatnak meg a mecseki barlangok

2017.02.14

2020-ig 36 milliárd forint európai uniós forrást használhat fel természetvédelmi célú fejlesztésekre a tíz magyarországi nemzeti park. Ebből a Duna-Dráva Nemzeti Park 1,5 milliárdot fordíthat az Abaligeti barlangok környezetvédelmi célú átalakítására és felújítására is.

Ismét teljes kínálattal várják a pihenni és feltöltődni vágyókat a nemzeti parkok

2020.06.18

Aktuális

Újra várják a látogatókat a nemzeti park igazgatóságok ökoturisztikai létesítményei, színes programjai az ország teljes területén. Ismét fogadnak vendégeket a szabadtéri kiállítóhelyek, bemutatóterek, állatparkok, állattartó telepek bemutatóterei és vendéglátóhelyeik, kinyitnak a látogatóközpontok, a barlangok és folytatódnak a szakvezetéses túrák.

Újra várják a látogatókat a Duna-Dráva Nemzeti Park szabadtéri ökoturisztikai helyszínei

2020.05.09

Aktuális

Ismét fogadnak látogatókat a Duna-Dráva Nemzeti Park (DDNP) szabadtéri ökoturisztikai helyszínei, így egyebek mellett a Mohácsi Nemzeti Emlékhely és az Ős-Dráva Látogatóközpont is - közölte az igazgatóság pénteken az MTI-vel.

Megkezdődött az egykori Pintér-villa felújítása és bővítése

2020.03.19

Aktuális

2020. március 11-én a munkaterület átadásával és a földmunkákkal megkezdődött a tettyei Pintér-kert Arborétum területén a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság központi épületének otthont adó Pintér-villa felújítása.

Több mint ötven villanyoszlopot alakítottak át madárbaráttá Gemencben

2019.08.02

Aktuális

Biztonsággal repülhetnek ezentúl a rétisasok és a fekete gólyák a Gemencben, ahol 4 kilométer hosszú vezetékszakaszon 54 villanyoszlopot alakították át madárbaráttá - közölte az E.ON csütörtökön az MTI-vel.

Barlangoljunk! - Március a barlangok hónapja lesz a nemzeti parkokban

2018.02.26

Gyalogos, kerékpáros és extrém túrákkal, kedvezményekkel és számos izgalmas programmal készülnek egész márciusban a nemzeti parkok, hogy a magyarországi barlangokat a közönség jobban megismerhesse.

Terelőversenynek ad otthont az Ős-Dráva Látogatóközpont

2017.08.07

2017. augusztus 12-én a Magyar pásztorkutyák terelőversenyét rendezik meg a dél-baranyai Szaporcán található Ős-Dráva Látogatóközpontban.

Haltetemek tömkelege úszik a tavakon

2017.02.28

Horgászati tilalmat rendelt el a Baranya Megyei Kormányhivatal a Duna Kölkednél található holtágán a Belső-Béda halgazdálkodási vízterületen, valamint a Majláthpusztai tavon. A tilalom elrendelését a helyszínen tapasztalt halpusztulás okának tisztázása, a halak, illetve élőhelyük védelme tette szükségessé.