2024.07.24, Szerda
Ismét Nemzetközi Kosárlabda Konferencia Pécsen, NBA-bajnok edzővel
Illusztráció: pixabay.com

Ismét Nemzetközi Kosárlabda Konferencia Pécsen, NBA-bajnok edzővel

MTI

2022.06.04. 07:46

A szimpóziumon öt előadást tart az NBA-ben 2020-ban az év edzőjévé választott Nick Nurse, aki vezetőedzőként bajnoki címre vezette a Toronto Raptorst.

Júliusban másodszor kerül sor Pécsen a Nemzetközi Kosárlabda Konferenciára, amelynek egyik sztárvendége a Toronto Raptorsszal 2019-ben NBA-bajnok edző, Nick Nurse lesz.

A bb1.hu szaklap tájékoztatása szerint komoly hazai és nemzetközi visszhangja volt a Kosárlabda Specifikus Módszertani Központ által januárban megrendezett I. Nemzetközi Kosárlabda Konferenciának. Ezért rögtön utána megkezdődött a második szervezése, amely a "Multipractice" címet kapta, és amelyet július 23-24-én rendeznek Pécsett, a Nemzeti Kosárlabda Akadémián (NKA).

A szimpóziumon öt előadást tart az NBA-ben 2020-ban az év edzőjévé választott Nick Nurse, aki vezetőedzőként bajnoki címre vezette a Toronto Raptorst. Megosztja tudását a jelenlévőkkel többek között Bob McKillop, a háromszoros NBA-győztes Stephen Curry felfedezője és volt edzője, Davorin Nakic, az európai szövetség játékvezetői bizottságának a vezetője, Török Zoltán, az Euroliga-győztes Sopron Basket ügyvezető igazgatója, Németh László korábbi MKOSZ-elnök, aki három nemzet válogatottját is irányította, és négy különböző országban nyert bajnoki címet, valamint a Szpartak Moszkvával Euroliga-győztes, Európában az év edzőjének választott Rátgéber László, aki a konferenciának otthont adó NKA szakmai és stratégiai igazgatója.

A második konferencia az elsőhöz képest többet nyújt a résztvevőknek azzal, hogy ezúttal nem csak elméleti előadások lesznek, hanem gyakorlati bemutatókra is sor kerül.

Helyi hírekPécsNemzeti Kosárlabda Akadémiakonferencia