2024.03.28, Csütörtök
Hamarosan elkészül a völgybe igazított wellness hotel szerkezetépítése Pogányban

Hamarosan elkészül a völgybe igazított wellness hotel szerkezetépítése Pogányban

magyarepitok.hu

2022.07.26. 07:50

A B Build & Trade Kft. még az idén befejezheti a négycsillagos hotel építését.

A Hotel Relax építése 2021 tavaszán kezdődött meg az MPHH Hotel Invest Kft. megbízásából a B Build & Trade Kft. munkájával. A 92 szobás **** superior besorolású wellness hotel engedélyezési és kiviteli tervdokumentációt a KÖZTI Zrt. készítette.

A szállodafejlesztés helyszíne egy 22 hektáros, páratlan fekvésű terület Pécs mellett, Pogány külterületén. A kapacitáshoz és a természeti adottságokhoz igazodva a tervezés alapja egy völgybe igazított wellness hotel. Az épület tömege a völgyfalra simuló ív, melyekhez merőlegesen kapcsolódnak a dombra ültetett lépcsőző teraszok.

Így állt össze az épület szerkezete

Az építkezésen projektvezetőként tevékenykedő Turnár Árpád főmérnök összefoglalta lapunk számára, milyen előrelépések történtek a projekten az elmúlt időszakban.

A hotel ötszintes, jellemzően oldalfolyosós elrendezésű, négy dilatációs egységre és három tűzszakaszra bontott, extenzív zöldtetővel takart, lapostetős épület, amelyet mélyalapozással - CFA cölöpökkel – terveztek meg. A mélyalapozás 2021. nyarán fejeződött be, ezt követően kezdődtek a szerkezetépítési munkák.

Az épület függőleges teherhordó szerkezete monolit vasbeton falakból és oszlopokból, míg vízszintes teherhordó szerkezete pontokon és vonal mentén megtámasztott monolit vasbeton síklemez födémekből áll.

A homlokzat előtt húzódó erkélyek függőleges terhekre önhordóak, a szobákat elválasztó vonalban készülő zártszelvény oszlopokra támaszkodnak. Az erkélysáv stabilitásának biztosítása érdekében a lemezek szintenként a főépülethez kapcsolódnak.

Készül az épületgépészet és a villamosság, valamint az uszodagépészet

„A szerkezetépítés ezekben a napokban fejeződik be, ezzel párhuzamosan készül az épületgépészet és a villamosság, valamint az uszodagépészet” – tette hozzá a projektvezető. Emellett folyamatban van a végleges tereprendezés, a parkolók és a közlekedési utak építése, továbbá a közműépítések is terv szerint haladnak.

Ezt követően augusztus végén kezdődik meg a medencetestek helyszíni beépítése. A projekt befejezése 2022. év végén várható.

 

Galéria

Helyi hírekPogányKözti Zrt.B Build and Trade Kft.szállodaberuházásMPHH Hotel Invest Kft.