2024.04.19, Péntek
Gyászfeldolgozó csoport indul Bikalon
Illusztráció: pixabay.com

Gyászfeldolgozó csoport indul Bikalon

pecsiegyhazmegye.hu

2022.10.21. 11:00

Az első két alkalommal nyitott a csoport, de utána már nincs lehetőség csatlakozni. A foglalkozás ingyenes.

A gyászfeldolgozásban nyújt segítséget az a kezdeményezés, mely a Pécsi Egyházmegye több plébániáján, Szigetváron, Bikalon, Pécsen és Szekszárdon indul ez év őszén. Az önsegítő, gyászfeldolgozó sorstárscsoportokba azokat várják, akik régebben vagy a közelmúltban veszítették el hozzátartozójukat. Az alábbiakban a Bikalon induló csoportba való jelentkezés részleteit adjuk közre - olvasható a pecsiegyhazmegye.hu oldalon. 

Úton vagyunk mindannyian és ezen az úton mások is csatlakoznak hozzánk saját életük történetével. Egy ideig együtt haladunk és később mindenki halad a saját életútján tovább. Azonban új dolgokat tanulunk arról, hogyan küzdjünk meg fájdalmunkkal.

Az önsegítő csoportok támogató hatása az egyik legerősebb gyógyító erő. Az érzéseinket is felvállalhatjuk, megélhetjük a csoport bizalommal teli légkörében. A megosztott fájdalom a sorstársak között enyhül. A fájdalmunk, sebezhetőségünk vállalása, kifejezése, gyógyító hatású lehet. Közösen megélt percekben kifejezzük fájdalmunkat, gyászunkat. És ez a megosztás megerősít.

Az első két alkalommal nyitott a csoport, de utána már nincs lehetőség csatlakozni. A foglalkozás ingyenes. A csoport maximális létszáma 8 fő. A jelentkezőkkel rövid telefonos, illetve személyes beszélgetés vagy email-váltás keretében ismerkednek meg a csoportvezetők. A csoport felekezeti hovatartozástól, hitbéli meggyőződéstől független.

Csoportvezetők: Battonyai János, katolikus lelkipásztor, mentálhigiénés szakember, gyászcsoport-vezető és Studer Zsófia, hittanár, gyászcsoport-vezető.

Alkalmak kéthetente csütörtökönként: 18.00-20.00-ig. Kezdés: 2022. november 17. További időpontok: november 17., december 1., december 15., december 29., január 12., január 26., február 9., február 23., március 9., március 16.

Helyszín: 7346 Bikal, Rákóczi u. 2.
Jelentkezési határidő: november 15.

További információ:
Studer Zsófia: 30/358-7564, [email protected]
Battonyai János: 30/949-4048, [email protected]

Az önsegítő gyászfeldolgozó csoportokról további részletek ITT.

Helyi hírekBikalPécsi Egyházmegye