2024.04.24, Szerda
Néptáncegyüttesek fellépésével rendeznek jótékonysági gálaestet Pécsen
Illusztráció: pixabay.com

Néptáncegyüttesek fellépésével rendeznek jótékonysági gálaestet Pécsen

MTI

2022.10.11. 08:51

A közeljövőben sérült felnőttek számára lakóotthont szeretnének létrehozni, a Kodály Központban rendezett gálaest jegybevétele a beruházás önerejének előteremtését segíti majd.

Néptáncegyüttesek és népzenekarok fellépésével rendez gálaestet fogyatékossággal élő emberek megsegítésére a fennállásának 30. évfordulóját ünneplő pécsi Kerek Világ Alapítvány a baranyai megyeszékhelyen vasárnap.

A jelenleg halmozottan sérült gyermekek számára iskolát, sérült fiatalok és felnőttek számára nappali szociális intézményt és támogató szolgálatot működtető alapítvány az MTI érdeklődésére közölte: a közeljövőben sérült felnőttek számára lakóotthont szeretnének létrehozni, a Kodály Központban rendezett gálaest jegybevétele a beruházás önerejének előteremtését segíti majd.

Az eseményen fellép többek között a Bartina Néptáncegyüttes, a Fünfkirchen-Leőwey Táncegyüttes, a Baranya Táncegyüttes, a Misina Néptáncegyüttes, továbbá a Fölszállott a páva tehetségkutató verseny helyezettjei, Molnár Bence és a Haraszti ikrek.

A zenei kíséretet Csurgó és a Zengő együttes biztosítja, míg a házigazda szerepét Berecz András Kossuth-díjas előadóművész tölti be - közölte a Kerek Világ Alapítvány.

Helyi hírekPécsKodály Központnéptáncgálafogyatékkal élők