2022.11.28, Hétfő
Együttműködési megállapodást kötött a PTE és a Francia Intézet
Illusztráció: pexels.com

Együttműködési megállapodást kötött a PTE és a Francia Intézet

MTI

2022.11.11. 08:56

A megállapodás értelmében francia oktatók, kutatók érkezhetnek a pécsi egyetemre közös kutatások és oktatási programok elősegítésére, és Pécsről Franciaországba utazhatnak hazai oktatók és kutatók.

Együttműködési megállapodást kötött a francia nyelv népszerűsítése, tudományos konferenciák szervezése és a nemzetközi tudományos ismeretterjesztés érdekében a Pécsi Tudományegyetem (PTE) és a Francia Intézet - közölte a baranyai felsőoktatási intézmény az MTI-vel.

Közleményükben azt írták, hogy a Miseta Attila rektor és Pierre Pedico, az intézet vezetője által aláírt megállapodás értelmében francia oktatók, kutatók érkezhetnek a pécsi egyetemre közös kutatások és oktatási programok elősegítésére, és Pécsről Franciaországba utazhatnak hazai oktatók és kutatók.

A megállapodás abban is a PTE segítségére lehet, hogy összekapcsolja további francia intézményekkel, továbbá lehetőséget kínál a hallgatók számára, hogy külföldön folytathassanak nemzetközi tanulmányokat és fejlesszék idegennyelv-tudásukat.

Az öt évre szóló, de meghosszabbítható megállapodás olyan kiemelt területekre terjed ki, mint az orvostudomány, a fenntartható fejlődés, a sport, továbbá a fogyatékossággal élők befogadása és az ezzel kapcsolatos szemléletformálás.

Helyi hírekPécsi TudományegyetemFranciaországegyüttműködési megállapodás